Kopitiam @ Corus Hotel Kuala Lumpur Pada Hujung MingguKopitiam @ Corus Hotel Kuala Lumpur Pada Hujung Minggu- Bayangkan jika kita dapat menikmati hidangan ala-ala di kopitiam tetapi lokasinya terletak di hotel yang lebih esklusif dan selesa. Yup! Terkini Corus Hotel Kuala Lumpur ada menawarkan Kopitian @Corus yang diadakan setiap hujung minggu sehingga akhir bulan Septermber 2022.


Apa yang lebih menarik terdapat kepelbagainan makanan klasik popular seperti Nyonya Curry Mee, Teochew Porridges, Nasi Lemak, Assam Laksa dan pelbagai lagi. Ditambah pula dengan dekorasi dan props suasana kedai kopi kopitiam mencantikkan lagi ruang makanan.


Harga per pax yang ditawarkan adalah seperti berikut:-

RM58 (untuk dewasa)
RM38 (untuk kanak-kanak)

Untuk pembelian 4 pax akan diberikan 1 percuma. Begitu juga dengan mereka yang menginap di Corus Hotel akan diberikan diskaun sebanyak 15% daripada harga yang ditawarkan.

Buffet Kopitiam @Corus adalah bermula dari jam 12 tengahari sehingga 3 petangDari segi variasi makanan adalah sangat berbaloi dengan harga yang ditawarkan. Tempat menikmati hidangan agak luas dan selesa. Bayangkan tempat ini boleh memuatkan sehingga 180 pax tapi untuk buffet Kopitiam ini hanya menerima 150 pax ini bagi memberikan lebih keselesaan dikalangan tetamu.


Roti bakar, telur goyang, popiah basah dan paling penting teh tarik kaww wajib dicuba. 


Hidangan klasik yang biasanya boleh didapati di kopitiam lama. Melihat kepada hidangan dan cara persembahan memang mengingatkan saya kenangan sewaktu kecil yang selalu mengikuti atuk untuk menikmati secangkir kopi di kedai kopitiam di pekan.


Hidangan seperti Roti Bakar Telor Goyang memang enak dinikmati dengan kopi susu yang ditarik. Kopi yang digunakan pula dari jenama Hang Tuah memang betul-betul padu rasanya.


Ada kaunter nasi lemak yang mana korang boleh nikmati set nasi lemak bersama rendang ayam. Memang rekomen, sangat sedap nasi lemak di sini.


Bagitu juga denga popiah basah. Saya difahankam popiah yang disediakan ada mengikut hidangan popiah basah masyarakat cina. Ada sengkuang , telur hancur, tauhu, keropok tepung yang digoreng garing, sos dan pelbagai lagi/ Memang sedap!

Bubur Teochew 

Teochew

Lauk-pauk yang boleh dimakan bersama bubur. Macam-macam ada dan memang mengenyangkan.

Fried Beancurd With Thai Style

Fried Fish with Salted Eggs

Griller Chicken Sausage Skewer

Ayam Goreng Berempah

Mi Goreng Mamak

Nasi Goreng Cina
Kepelbagaian salad enak yang ditawarkan. Saya cuba semua dan ternyata rasanya tidak mengecewakan.

Sayur campur goreng

Kuih cucur


Kepelbagaian pencuci mulut - kek, kuih muih lama, puding, buahan dan ais kacang

Minuman panas  dari mesin khas juga disediakan.

Nasi lemak, bubur teochew dan popiah basah kegemaran suami :-)


Sedap dan berbaloi, jom datang ke Kopitian @ Corus Hotel. samada hanya walk-in ataupun hubungi F&B Digital Marketing di 03-2161 8888 ext 179

P/S: Rindu dengan kopi tarik dan roti bakar di sini, nyummms
Kopitiam @ Corus Hotel Kuala Lumpur Pada Hujung Minggu Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on August 28, 2022 Rating: 5

No comments:

Sharing is caring...

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.