SAH Malaysia! Mempamerkan Ciptaan Mi MAGGI® Paling Viral

SAH Malaysia! Mempamerkan Ciptaan Mi MAGGI® Paling Viral - Mi MAGGI® meraikan 51 tahun sejarah bersama rakyat Malaysia melalui kempen tahunan MAGGI® SAH Malaysia!, yang dianjurkan sempena Hari Kemerdekaan Malaysia ke-65 serta Hari Malaysia ke-59.
Kempen ini mencapai kemuncaknya melalui Grand Finale dan sambutan fiesta di The Lanai Pusat Pelancongan Malaysia (MaTiC) Kuala Lumpur. Untuk makluman ini juga acara terbesar MAGGI® telah dijalankan pada tahun ini,

Dan saya berasa cukup bertuah kerana dapat menghadiri fiesta anjuran Maggi yang cukup meriah dengan kedatangan vip, selebriti, peserta yang mengambil bahagian, media dan masyarakat setempat.


Mula diperkenalkan di Malaysia pada tahun 1971, Mi MAGGI® telah menjadi kegemaran Malaysia, daripada semangkuk mi Sup MAGGI® yang lazat di rumah kepada sepinggan MAGGI® Mi Goreng di restoran.

Jenama MAGGI® itu sendiri cukup dikenali bukan sahaja pada orang dewasa bahkan pada kanak-kanak juga. Apa yang pasti produk MAGGI® kita boleh temui ditemui di mana sahaja di Malaysia. 


Bercakap pada acara media hari ini, Juan Aranols, Ketua Pegawai Eksekutif Nestle (Malaysia) Berhad berkata bahawa MAGGI® SAH Malaysia! kempen bertemakan DuniaKu Bersama MAGGI® meraikan kekayaan dan warisan ciptaan MAGGI® dari rumah ke kedai makanan, memberi penghormatan kepada kreativiti masakan warung, gerai mamak dan trak makanan di seluruh negara, yang semuanya membentuk fabrik berwarna-warni gaya hidup Malaysia.

MAGGI® SAH Malaysia! Memasuki tahun ketiganya, menyasarkan untuk menonjolkan budaya makanan Malaysia yang terbaik – makan bersama dan berhubung antara satu sama lain di kedai makan tempatan dengan hidangan MAGGI® kegemaran mereka. Ramai pengusaha makanan terjejas teruk semasa pandemik COVID-19 tetapi kini dengan lebih ramai rakyat Malaysia makan di luar dan bersosial semula apabila keadaan normal kembali, kempen ini bertujuan untuk meraikan ciptaan Mi MAGGI® mereka yang unik dan viral!
 kata Juan.Melalui Kembara DuniaKu MAGGI®, SAH Malaysia! Satu rancangan travelog yang dihoskan oleh Duta MAGGI® Sheila Rusly, Duta MAGGI® CukupRasa, Datin Paduka Eina Azman dan Duta MAGGI® Pedas Giler MK K-Clique bersama MAGGI® menjejaki 12 warung dan kedai makan tempatan di seluruh negara untuk mencari resipi MAGGI® viral. Pengendali makanan ini telah diberikan MAGGI® SAH Malaysia! plak hari ini sebagai pengiktirafan terhadap hidangan MAGGI® mereka yang diiktiraf oleh masyarakat Malaysia.


Resipi viral ini seterusnya memberi inspirasi kepada pengusaha makanan lain untuk menghantar resipi MAGGI® kreatif mereka sendiri melalui cabaran dalam talian ResipiKu KreaktifKu. 8 finalis hari ini akan bertanding untuk hadiah wang tunai berjumlah RM10,000.


MAGGI® SAH Malaysia! Kempen ini juga meraikan kreativiti pengguna melalui cabaran ResipiKu DuniaKu, yang memuncak pada sesi memasak "secara langsung" hari ini di mana 12 finalis pengguna bersaing untuk tiga Hadiah Utama berjumlah RM5,000 hadiah wang tunai setiap satu.


Pada majlis hari ini, plak kehormat turut dikurniakan kepada Persatuan Pengusaha Restoran Muslim Malaysia (PRESMA) dan Persatuan Pengusaha Restoran India, Malaysia (PRIMAS) sebagai mengiktiraf sumbangan dan usaha mereka dalam mengawal selia dan menggiatkan semula perniagaan pengusaha makanan di Malaysia dalam normal baharu, dan atas sokongan lama mereka terhadap MAGGI® oleh ahli mereka yang terdiri daripada lebih 4,500 dan 1,500 vendor di PRESMA dan PRIMAS.


Cik Geetha Balakrishna, Pegawai Eksekutif Perniagaan MAGGI®, Nestle (Malaysia) Berhad mengakui bahawa pengusaha makanan Malaysia telah mengembara selama beberapa dekad dengan MAGGI®, begitu juga dengan pengguna MAGGI® yang pelbagai merentasi semua lapisan masyarakat yang terus menikmati detik-detik makanan MAGGI® yang lazat sambil mewujudkan hubungan mesra dan tidak dapat dilupakan. MAGGI® SAH Malaysia! adalah meraikan hubungan terjalin lama dengan rakyat Malaysia.

Selaras dengan semangat “You and MAGGI®, Cook The Difference”, kami berhasrat untuk memberi inspirasi dan menggalakkan rakyat Malaysia membuat perubahan melalui masakan - sama ada untuk diri mereka sendiri, untuk orang tersayang di rumah atau mengekalkan perniagaan makanan mereka melalui penciptaan. Detik 'eureka' dengan hidangan MAGGI® yang menarik ramai orang.
 Geetha.Saya sendiri ketika menyediakan MAGGI® akan mempelbagai cara masakan mengikut kesukaan dan yang sedang menjadi 'viral' kegemaran masyarakat  Malaysia. Contohnya seperti maggi murtabak dan pelbagai lagi. Rasa mi MAGGI®  itu sendiri sudah menjadikan hidangan lebih hebat dan sempurna. 


Tahniah MAGGI® Malaysia. Ternyata SAH Malaysia yang mempamerkan ciptaan mi MAGGI® paling viral ini benar-benar memikat selera. 


Untuk maklumat lanjut tentang MAGGI® SAH Malaysia! kempen, sila layari MAGGI®, Sah Malaysia! | MAGGI® Malaysia


SAH Malaysia! Mempamerkan Ciptaan Mi MAGGI® Paling Viral Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on October 21, 2022 Rating: 5

2 comments:

  1. Maggi was honestly one of the uniting factors for Malaysians. It has a taste we all love and just cannot get enough of <3

    ReplyDelete
  2. Maggi ni memang tak boleh dipisahkan dari kehidupan kami. Dari kecil lagi dah tengok jenama ni memudahkan para ibu menyediakan masakan enak. Semua jadi kreatif apabila ada maggi. Hehehe. Tahniah Maggi!

    ReplyDelete

Sharing is caring...

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.