Program Wacana Srikandi Meraikan Kehebatan Wanita

Program Wacana Srikandi anjuran  SACC Convec Sdn. Bhd. (SCSB) telah dirasmikan oleh Menteri Wanita, Keluarga dan Masyarakat, YB Dato’ Sri Hajah Nancy Shukri di Pusat Konvensyen Shah Alam. Perlaksanaan program ini adalah salah satu meraikan keunggulan para wanita di Malaysia dengan berkongsi serta memberi inspirasi sekaligus meraikan Hari Wanita Antarabangsa pada tahun ini.


Majlis ini turut menampilkan 3 usahawan berjaya yang sudi berkongsi rahsia kejayaan mereka melalui forum yang dihoskan oleh Fedtri Yahya dengan tajuknya ‘Wanita Inspirasi, Ikon Berkualiti’ . Melalui perkongsian setiap ahli panel dapat  memberikan inspirasi serta suntikan semangat kepada para tetamu yang hadir.


Antara panel forum yang hadir Aliza Ali, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Chatime Malaysia, Aleeya Zailan, Ketua Pegawai Eksekutif Avenys Malaysia Sdn. Bhd. dan Masitah Mohd Affandy, Penerima Anugerah Pesona Wanita Inspirasi Johor.

Bersempena dengan Hari Wanita Antarabangsa pada tahun ini dengan tema ‘Wanita Dijulung Negara Gemilang’ yang memberikan penekanan kepada pentingnya membentuk budaya inklusif dan kesaksamaan gender di semua lapisan masyarakat, sebagai usaha untuk memartabatkan wanita di Malaysia, kami di Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) memggalakkan para wanita untuk sentiasa bergiat secara aktif dalam bidang ekonomi serta tenaga buruh, di mana kedua-dua ini dapat membantu dalam menjana pendapatan untuk diri sendiri, keluarga sekaligus mewujudkan peluang pekerjaan
YB Nancy 


Selain itu, majlis turut diceriakan dengan persembahan yang memukau daripada penyanyi tanah air iaitu Anuar Zain, Syamel dan Ernie Zakri serta persembahan fesyen dengan 21 peragaan daripada House of Jedan Shah Alam dengan temanya ‘Cahaya Di Aidilfitri’.


Program Wacana Srikandi kali ini turut memberikan penghargaan kepada 3 buah rumah kebajikan iaitu Pertubuhan Ibu Tunggal Kebangsaan Malaysia, cawangan Selangor, Yayasan Kebajikan Negara dan Majlis Kanser Nasional (MAKNA) dengan sumbangan sebanyak RM10,000 bagi setiap rumah.


Sajian istimewa daripada cef berpengalaman di Pusat Konvensyen Shah Alam, saguhati dan hadiah kepada tetamu bertuah pastinya memberi kenangan manis yang dapat dibawa pulang oleh para tetamu yang hadir.

Program Wacana Srikandi ini disokong oleh Kementerian Wanita, Keluarga dan Masyarakat serta ditaja oleh Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) selaku penaja utama dan para penaja lain iaitu Menteri Besar Incorporated, Worldwide Holdings Berhad, Selgate Corporation, Datum Corp International Sdn. Bhd., Johawaki, Argania, Ferraflora, CIMB Bank, Concorde Hotel, Naturel dan House of Jedan Shah Alam dengan kerjasama Thrillerz dan MyTicket Asia.
Program Wacana Srikandi Meraikan Kehebatan Wanita Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on March 06, 2024 Rating: 5

No comments:

Sharing is caring...

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.