Healife Menawarkan Rawatan Alternatif Mengikut Keperluan Pesakit


Healife merupakan pusat kesihatan dan kesejahteraan bertaraf antarabangsa. Untuk tahun 2022 Healife sudah mempunyai 4 cawangan iaitu dua buah di Abu Dhabi, satu di Malaysia dan satu lagi kini masih didalam pengubahsuaian di Qatar. Healife merupakan satu-satunya pusat rawatan yang menawarkan integrasi perubatan moden bersama perubatan tradisional.

Bilik rawatan cantik dan kemas

Lebih menarik rawatan yang ditawarkan adalah berdasarkan keperluan dan kesesuaian pesakit. Sebagai contoh salah seorang pesakit yang mengalami masalah luka yang agak teruk sehingga menyebabkan memberi kesan kepada otot di bahagian tangan. Setelah menerima rawatan di Healife keadaan luka dan otot tangannya semakin pulih. 

Begitu juga dengan kes pesakit yang tidak boleh berjalan. Setelah melalui beberapa kali rawatan akhirnya beliau dapat berjalan seperti biasa. Rawatan pemulihan di sini bermula daripada diagnosis, nalisi, rundingan, rawatan serta terapi.


Sejarah Healife

Pada tahun 1997, pengasas Healife Dr. Rehan telah memulakan kajian dan  penyelidikan secara global bagi mencari jawapan bagaimana boleh merawat penyakit kronik yang dialami. Dengan menggunakan pengalaman lebih 20 tahun dari pengurusan latihan UK akhirnya Dr. Rehan menemui beberapa alternatif rawatan yang boleh disatukan dan memberi kesan/impak yang positif kepada dirinya. Melihat kepada kehebatan rawatan alternatif ini beliau kemudiannya telah berkongsi kebaikan serta manfaat rawatan alternatif ini kepada pesakitnya.

Jenis rawatan yang digunakan seperti:-
 • Rawatan Tradisional Cina
 • Rawatan Arab
 • Rawatan India (Ayurveda)
 • Rawatan Moden

Di Healife Kuala Lumpur terdapat 12 bilik rawatan dan di setiap bilik telah tersedia peralatan berteknologi tinggi dan terkini. Antara rawatan yang ada dijalankan disini seperti pengawalan berat badan, diebettis, tekanan pengaeasaan, pengurusan kemarahan, penganjalan kulit, masalah jerawat, perut buncit dan pelbagai lagi.


Staff di Healife mempunyai kelayakan yang diikitiraf dan berpengalaman

Peralatan yang berteknologi tinggi

Mini gym (fizikal terapi)

Antara peralatan yang digunakan dalam rawatan

Harga rawatan adalah berbeza-beza mengikut jenis pakej rawatan yang diperlukan oleh pesakit iaitu diantara RM1500 sehingga RM5000.

Program Kelahiran Semula 100 Hari (100 day Rebirth Program) 
Salah satu matlamat Healife adalah untuk memastikan pesakit mereka sihat dan gembira. Ini termasuklah dapat mengurangkan kesakitan (kekal dan sementara), meningkat kualiti hidup, mendapat tidur yang lebih lena dan memperolehi lebih tenaga.

Rawatan yang direka khas bagi memenuhi keperluan dan kesesuaian pesakit, seperti:-
 • rawatan yang mudah diikuti dan dapat lihat keberkesanannya untuk jangka masa panjang.
 • oreskripsi ubatan tradisonal
 • Pembakaran lemak dan pembentukan semula badan menggunakan teknologi yag terkini
 • mengurangkan kesakitan kronik
 • bimbingan 1:1 dalam meningkatkan kecergasan dan fleksibel

Berminat untuk rawatan alternatif ini bolehlah hubungi:
enquiry@healife.com.my

Untuk info lanjut, www.healife.com.my

Healife Menawarkan Rawatan Alternatif Mengikut Keperluan Pesakit Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on March 02, 2022 Rating: 5

11 comments:

 1. Sila belanja I untuk my bestday boleh tak? Nak yang 100 day Rebirth Program please.

  ReplyDelete
 2. Looks like a good clinic. I'm sure the service is awesome too, right? thank you for sharing, Ayu.

  ReplyDelete
 3. wow hebat lah klinik ni. kalau murah rezeki memang nak bawa suami sekali datang sini. bagus rawatan alternatif ni..

  ReplyDelete
 4. Oh bagus juga kat sini ada pelbagai jenis rawatan alternatif. Ada testimoni pelanggan yang sembuh jadi sangat myakinkan untuk rawatan kat sini.

  ReplyDelete
 5. wahhh macam best je, ada banyak jenis rawatan, paling menarik rebirth program tu

  ReplyDelete
 6. Its great to know about this type of holistic treatment for our total wellness.

  ReplyDelete
 7. Bestnya treatment yang ditawarkan semuanya menarik belaka. Kalau dapat sesekali buat terapi untuk diri sendiri pun menarik nih. Kalau saya nak ambil yang program bakar lemak dan shaping tu.

  ReplyDelete
 8. Good to know about this Healife kan.. walaupun baru first time dengar tapi confident tetap ada since dah establish internationally kan... boleh explore treatment yang ada kat sini juga..

  ReplyDelete
 9. Kita baru 1st time tahu tentang ini! Bagusnya treatment yang ada di Healife. Nak kena bodek husband belanja kita yang 100 hari tuh! Berangan kannn percuma. HAhaa

  ReplyDelete
 10. It's good to know that this clinic is offering amazing alternative treatment which could help with our wellbeing.

  ReplyDelete
 11. wahh baru tau benda ni. benda baik kena kongsi kan akak? haha cuma pengambilan dia ada had umur ke ? tanpa kira jantina atau macam mana? mohon kongsikan ceyyy

  ReplyDelete

Sharing is caring...

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.