Mission Corn Strips, Snek Terbaru Yang Gempak!

I was like wow wow wow!

Selalunya saya nikmati produk Mission Tortilla dengan buat ala sandwich ataupun chicken wrap dan pelbagai lagi. Tapi kini Mission Food telah memperkenalkan satu lagi produk terbaru mereka dalam bentuk snek iaitu Mission Corn Strips.

Apa yang menarik snek ini sangat ringgan dan ranggup. Ianya mengandungi kurang 30% minyak berbanding dengan kerepek kentang. Paling penting ianya dihasilkan 100% daripada jagung sebenar. Tanpa pewarna dan perisa tambahan.

 Terdapat 3 perisa yang diperkenalkan iaitu Mission Peri Peri Corn Strips, Mission Tom Yum Corn Strips dan Mission Szechuan Spicy Seafood Corn Strips.

Setiap perisa didatangkan denga keunikkan rasa yang pastinya memikat jiwa terutama kepada penggemar snek. Korang kena cuba semua ini tau!

Mission Tom Yum Corn Strips
Rasa sensasi dengan citarasa kebiasaan hidangan Thai seperti rasa masam, manis, masin dan pedas. Snek dengan rasa seafood bersama percikan hot chilli pepper, kaffir lime, galangal, lime juice dan sos ikan. Seumpama rasa hidangan tom yum tapi sebenarnya korang sedang menikmati snek Mission Tom Yum Corn Strips.

Mission Peri Peri Corn Strips
Ramuan rasa utama adalah citrus dan lime. Hidangan yang mempunyai rasa peri peri sememangnya mendapat permintaan di kalangan masyarakat Malaysia terutama bagi mereka yang meminati rasa masam-masam pedas.

Mission Szehuan Spicy Seafood Corn Strips
Korang boleh rasa kepedasan chilli pepper, Szechuan peppercorns, rasa seafood dan pelbagai rasa 'spices'. Memang meninggalkan momen indah setelah menikmati kudapan yang memiliki variasi rasa kepedasan.


"The Crunch is Music to Hungry Ears"!

Bersempena dengan pengenalan produk ini juga, pihak Mission Food turut menganjurkan kempen #RipStripSkiptheDip yang mana melibatkan 3 orang rappers Malaysia iaitu Sophia Liana (dari kumpulan De Fam), Juzzthin dan Loca B.

Sophia De Fam mewakili produk Mission Szechuan Spicy Seafood Corn Strip;
"Spicy Szechuan gon' turn the heat up with the media. When I got you guys be like 'Better call Sophia'. Put your taste buds on a joyride. So tasty, it makes your mouth open wide. The combination of both might just trigger your pulse"

Juzzthin pula mewakili produk Mission Peri Peri Corn Strips;
"It's a hot thing, in the making. Legendary. What we talkin' bout here, Peri Peri. Your tongue gets reborn soon as you taste the corn. It just gets better for the soulfood we on"

Dan Loca B bersama Mission Tom Yum Corn Strip;
"Tom yum bring that heat and it's spicin'up this beat. My mama getting mad. Lotsa chips in one receipt!"


Ya korang! Jangan lupa dapatkan Mission Corn Strips yang didatangkan didalam satu saiz pek sahaja setakat ini iaitu 120g. Kena cuba semua perisa, baru tahu yang mana lebih memikat jiwa!

#missioncornstrips
#MissionFoodsMy
#RipStripSkipTheDip

Mission Corn Strips, Snek Terbaru Yang Gempak! Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on January 17, 2020 Rating: 5

11 comments:

Umi Nazrah said...

nyummm terus rasa teringin nak mengunyah nya ^_^

Fadima Mooneira said...

Yum!!!!!! Looks good. Kalo dip dlm cheese fondue sure best NIe. Thank you for sharing your review.

smartinvest101 said...

pertama kali singgah sini. Nampak menarik dan sedap. Boleh la beli corn strip ni kalau jumpa.

Farah said...

Menarik. Nanti kalau pergi kedai boleh rasa perisa baru ni. Tp yg spicy tu nampak menarik dan tertarik hehe, sbb huda pun suka something yang pedas

Nadia Johari said...

tak pernh rasa sncak ni lagi..nanti boleh cuba..banyak perisa..semestinya nad suka yang oedas..hehee

yanmie said...

Oooo ada keropok mission ye? Boleh lah try. Sebelum ni selalu beli yang roti wrap mission tu aje

yanmie
http://www.yanmieonline.com

Rawlins GLAM said...

Macam best je Corn Strips nie. Nanti nak ajak kengkawan opis beli untuk pantry club kami - senang nak makan time kelaparan di pejabat kan

adlinatasya said...

saya mmg peminat jagung! apa2 berkenaan jagung niii saya akan try!!! tak sabaaarrr

Hanny Abdullh said...

Tak pernah lagi cuba, nampak cam menarik je untuk di cuba. Kalau jumpa nanti nak beli le...kdg2 cuba sesuatu benda baru ni syiok jugak

Aerill Hassan said...

Okay, nampak gaya nak kena rasa jugak ni. Nampak sedap :) Lepas ni nak kena cari.

RAIHANAH AHMAD said...

dah lama tak beli produk camni. anyway thanks for the info

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.