Sempena Bulan Merdeka | Promosi All You Can Eat di China Treasures Sime Darby Convention Centre

Restoran China Treasures terletak di Sime Darby Convention Centre sememangnya cukup popular dalam menawarkan sajian masakan cina. Dan biasanya restoran ini juga menjadi tumpuan untuk acara makan besar bersama keluarga.
Bersempena dengan bulan kemerdekaan yang ke-62 tahun ini, Restoran China Treasures turut menawarkan promosi hebat kepada pelanggan-pelanggannya. Promosi "All You Can Eat" yang menawarkan 64 jenis dimsum dan 15 jenis makanan jepun ini pastinya mampu membuka selera. Ditawarkan pada 2 sesi setiap hari kecuali hujung minggu dan cuti umum, iaitu pada jam 12pm-2.30pm dan 6pm-8.30pm.

Harga yang ditawarkan RM79++ (seorang) dan menariknya jika korang hadir berpakaian yang mempunyai warna jalur gemilang seperti merah, biru, kuning dan putih akan diberi tambahan 31% diskaun.

Dim sum sememangnya enak dimakan panas-panas. Jadi apabila kita sampai disini, barulah membuat tempahan dimsum apa yang kita inginkan. Sebab promosinya adalah "All You Can Eat" jadi kita boleh order sebanyak mana yang kita mahukan. Namun ianya juga datang dengan bersyarat. Semua hidangan yang ditempah perlu habis, jika tidak korang akan dikenakan denda kerana membazir, hehehe.

Pelbagai jenis sushi yang menarik. Untuk hidangan Jepun terdapat 15 jenis semuanya. So, korang boleh pilih mana yang ingin dinikmati. 






Ada tempura juga tau! Sedap banget!!



Feveret saya semestinya. Terutama jika dinikmati ketika masih panas-panas.

Dan dalam promosi All You Can Eat, hidangan utama yang korang kena cuba haruslah dimsum. Terdapat 64 jenis dimsum yang boleh dipilih. Semuanya sedap-sedap tau!






Memang sedap dan menyelerakan. Antara inti dim sum yang paling gemari ialah isi udang :-)




Hidangan ini memang wajib korang cuba. Memang sedap! Terutama dinikmati dengan rendaman kuah ala-ala kicap jeoun.


steamed rice roll with shrimp

Dan yang ini memang feveret saya. Menambah 2 kali tau sebab sedap giler. Memang rekomen kat korang untuk mencuba juga.

radish cake

Salted Skin Fish

Saya tak ingat nama hidangan ini. Tapi diluarnya sangat ranggup.

Dan ini isi didalamnya. Not bad!

salted egg charcoal bun

Durian bun

Durian pancake

Ini memang sedap giler. Isi durian D24 segar didalamnya. Rasa sejuk-sejuk manis memang memikat jiwa.

All You Can Eat - Nikmat mana yang harus kau dustakan???

Kebersihan dan susun atur restoran ini memang kategori A.

Lihat sahaja ruang makannya yang cukup luas dan esklusif.

Atau di bilik khas istimewa buat mereka yang membuat tempahan dan permintaan untuk menikmati hidangan di sini secara privasi.

Jom kita makan dimsum dan makanan jepun bersempena dengan promosi "All You Can Eat" di:-

China Treasures
Sime Darby Convention Centre
1A Jalan Bukit Kiara 1,
60000 Kuala Lumpur.

Sebarang pertanyaan dan tempahan boleh hubungi:

Tel : 0320893788
Email : chinatreasures.sdcc@simedarbyproperty.com

Sempena Bulan Merdeka | Promosi All You Can Eat di China Treasures Sime Darby Convention Centre Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on August 29, 2019 Rating: 5

21 comments:

  1. Wah. Banyak betul promo hari merdeka ni. Ini baru betul2 merdeka 🤣🤣. Tak sempat singgah lagi sime darby ni. Tengok ramai org post, terngiur2 jugak

    ReplyDelete
  2. untung korang yang berdekatan ada banyak sales merdeka ni. lauk pauk banyak, bayaran okei. best sangat untuk luangkan masa bercuti dengan kawan kawan and family.

    ReplyDelete
  3. hish murah sangat dah tu harga asalnya pun pastu dapat pulak 31% tapi dapat makan makanan china

    ReplyDelete
  4. Perghh kaki makan dimsum boleh take note.
    Nampak gambar makanan tu, terus rasa lapar.
    Harga pun affordable, mau lagi diskaun,
    nah kamurang pakai jak baju jalur gemilang
    terus dpt 31% extra , woha!

    ReplyDelete
  5. SEDapnya kakkkk oiiii..utk kaki makan cam saya ni, entri akk kali ni sangat mengundang ye! Awassss haha

    ReplyDelete
  6. Alamak sedapnye dim sum. Dah lama tak makan dim sum. Nanti boleh test kat sini plak

    ReplyDelete
  7. Wahh menariknyaa dimsumm. Harga pun ok. Wajib pergi ni. Nice sharing. Thank you so much yaa for the info!

    ReplyDelete
  8. Nyum nyum semua nampak sedap ni. Banyak pilihan dim sum yang boleh cuba. Nanti syira nak cari la

    ReplyDelete
  9. Fuyoooi. Seronoknyaaaa promo boleh makan semua ni. Pastu kalau pakai baju ada warna jalur gemilang siap dapat discount 31%. Berbaloi sgt ni gantung periuk kat rumah lepastu datang sini :D

    ReplyDelete
  10. Happy Merdeka Day! Melihat semua happy menjamu makananan ya. Bagi Naim sendiri yang tidak biasa makan, memang tak lalu. Apapun, semoga happy bersama famili tercinta

    ReplyDelete
  11. Emm...sedapnyaaaa.. keliatan enak sekali itu makananny.. nyammy...

    ReplyDelete
  12. Perghh beruntung weii dapat makan kat sana. Dim sum dia mmg sedap..sis pun kalau nak pekena dim sum mmg ke sana je.

    ReplyDelete
  13. Sila ajak Rawlins next time please. Rawlins penggemar makanan Cina & Jepun - eh senangnya Rawlins memang gemar makan. Semua pun akan Rawlins makan.

    ReplyDelete
  14. Chinese and Japanese foods are my favourites! RM 79 sekali sekala boleh lah. Sekali selalu mungkin idok hehehe.Since sampai 30 september, rasa macam nak makan masa 16 september lah sbb time tu kita mmg ada special day nak jenjalan! Weeee~

    ReplyDelete
  15. owhhh inilah aktiviti makan2 yang tak ajak sy tu ! hahahaha. nampak sedap betul menu2 chinese dan japanese di sini ya. sesekali nanti boleh lah datang. harga pon quite okay.

    ReplyDelete
  16. such a great meal u had in sime darby convention centre... so yummy and delicious.. u must hv enjoy the meal..

    ReplyDelete
  17. MEnarik artikelnya sangat informatif, trima kasih - Toyota Surabaya

    ReplyDelete
  18. bestnya sampai 64 jenis pilihan! Rasanya lagi murah dari makan dekat TSK sebab kadang cecah sampai beratus tapi tak boleh makan banyak jenis pun.

    ReplyDelete
  19. giler rambang mata tgk menu smua sedap..dim sum tu favourite sgt..kena pergu try jugak ni..

    ReplyDelete
  20. Tengok gambar pn dh terliur blm lg p makan tu...ni kalo p makan mau bertambah2 ni...boleh war warkan kt kwan2 ttg tempat makan ni...yg suka masakan cina tu jgn tunggu lama2...jom p..

    ReplyDelete
  21. Its an unbelievable delight examining your post.Its overflowing with information I am looking for and I need to post a comment that "The substance of your post is radiant" Great work. Want to find out the net worth of your favorite entrepreneurs, athletes, actors, celebrities? See more in Celebrity net worth.

    ReplyDelete

Sharing is caring...

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.