Seeties Gathering @ Sen of Thai

Menikmati hidangan terbaik di Restoran Sen of Thai di 52-G, Jalan SS21/58,, Damansara Utama, 47400 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia sememangnya tidak saya lepaskan. Apatah lagi jemputan kali ini saya berpeluang untuk mengenali ahli-ahli aktif Seeties yang lain.

Lokasi restoran yang agak sederhana luas, menempatkan ruang makan dan juga kaunter bayaran dan dapur yang disusun kemas memberikan kelainan dalam dekorasi restoran yang mempertengahkan hidangan dari Thailand.

Hiasan di dinding benar-benar mencuri hati saya. Sangat simple dan moden.

Sudut yang agak privasi, sangat cantik dengan kehadiran pokok berdaun hijau. Warna dinding di sudut ini juga memainkan peranan menampakkan ianya ruang begitu esklusif.


Antara hidangan yang kami nikmati di Sen of Thai...
Macam-macam ada, semuanya benar-benar membuka selera :)

Sememangnya apabila saya berkunjung ke restoran Thai, saya akan memilih"Thai tea ice" . Ini kerana ini adalah minuman kegemaran saya selain dari Green Tea Ice. Dan kedua-dua minuman ini agak popular di Thailand.

Semua hidangan enak-enak rasanya dan percayalah menikmati hidangan di sini seolah membawa diri kita berada di Thailand. Rasa asli hidangan tradisi dan popular Thai di "Sen of Thai" memang memenuhi citarasa peminat hidangan Asia.

Antara hidangan terbaik yang dinikmati:-
Steamed prawn topped with lime chili sauce | RM16.00


Thai Baked Mussels in claypot with basil leaves - RM29.00


Stir-fried broccoli with scallops | RM24.00


Deep-fried siakap with signature Thai chili sauce | RM55.00


Tom Yam Goong (Creamy tomyam with prawn) | RM28.00


Classic Pad Thai ( Stir Fried thai noodle) | RM15.00

Sizzling beef with black pepper sauce (Nuea Phad Prik Thai Dam ) | RM20.00

Crab Spring Rolls | RM16.00


Cranberry Pineapple fried rice | RM16.00




Royal Thai Loop Chop (Colorful candy) | RM 12.00 (6 pcs)

Tab Tim Krob ( Thai Red Ruby) | RM 8.50

Sago Honeydew | RM 8.50

Kami dapat berborak, sambil berkenalan dengan lebih dekat. Paling best, kami juga dapat berkongsi segala ilmu dan pengalaman dalam blogging sambil-sambil menikmati hidangan yang disediakan.

happy me..
happy seetizens...

Untuk tempahan dan pertanyaan, boleh hubungi : 03 - 7732 3939

Seeties Gathering @ Sen of Thai Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on February 02, 2016 Rating: 5

19 comments:

  1. dapnye...dessert pn menarik..fav thai food

    ReplyDelete
  2. banyaknya makanan!! :D I love thai food too

    ReplyDelete
  3. The food looks amazing! Really love Thai food

    ReplyDelete
  4. yummy food, love to try.
    wah.. looks like they are busy with phones.

    ReplyDelete
  5. the food look so yummy

    http://www.ranechin.com/

    ReplyDelete
  6. lovely thai cuisine.. i want it too ! :d

    ReplyDelete
  7. WAaa keliatan sedap sangat!! Suka banget dengan Thai food

    ReplyDelete
  8. wahhh.. takde maingkam ke..
    fav kak no tu

    ReplyDelete
  9. wahhh.. takde maingkam ke..
    fav kak no tu

    ReplyDelete
  10. Nampak sedap sangat... teringin nak makan tapi hari itu tarikhnya tak sempat...

    ReplyDelete
  11. Tab Tim Krub is my fave Thai Dessert!!! Looks yum!

    ReplyDelete
  12. So nice and comfy the place, I like the Pad Thai, my favorite, yummy :)

    ReplyDelete
  13. amboi the food and drinks and dessert all looks amazing, that is because i always love Thai Food to the max

    ReplyDelete
  14. Amboiii
    Sedapnya Deep-fried siakap with signature Thai chili sauce tuuuu
    Kalau dapat nie memang kekenyangan tidur pastu hehehe

    ReplyDelete
  15. Amacam seeties kak? Hehe..best tak? :)
    Terliurrrr ayue tgk thai food ni..lagi2 tomyam tu..haishhh

    ReplyDelete
  16. Awh how lovely - the Thai food looks really good too. The Tom Yam dish especially - very delish :)

    ReplyDelete

Sharing is caring...

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.