HALAVITA BCG Makanan Tambahan Terbaik Untuk Kesihatan dan Kesejahteraan

Selain daripada bersenam, menjaga kebersihan, makan makanan bernutrisi, saya juga mengamalkan pengambilan HALAVITA BCG sebagai makanan tambahan kesihatan untuk kesejahteraan tubuh badan. Apa yang menarik HALAVITA BCG dihasilkan daripada  tiga bahan dari sumber SUPERFOOD iaitu Habbatussauda (Black Seed Oil), Minyak Kelapa Dara (Virgin Coconut Oil) dan Ekstrak Bawang Putih (Garlic Extract).  HALAVITA BCG sesuai diambil oleh semua peringkat umur dan jantina. Walau bagaimanapun kanak-kanak dibawah usia 7 tahun tidak digalakkan mengambil makanan tambahan ini.

Jika sebelum ini saya sering mengamalkan pengambilan Habbastussauda, tapi apabila mengenali HALAVITA BCG dengan tambahan minyak kepala dara dan ekstak bawang putih haruslah tidak dilepaskan peluang mencubanya.



.
Seperti yang kita maklum, setiap bahan yang digunakan mempunyai keupayaan dan fungsi tersendiri untuk membantu meningkatkan kesihatan badan. Seperti saya yang mempunyai banyak angin didalam badan memang HALAVITA BCG membantu. Badan lebih rasa ringan dan juga saya juga kurang mengalami rasa sakit kepala. 

Kulit badan juga makin cantik dan sihat. Jika sebelum ini proses penghadaman setiap hari tidak begitu lawas tetapi setelah mengamalkan HALAVITA BCG nampak keberkesanannya. Secara keseluruhan, kita dapat lihat sendiri kesejahteraan diri secara menyeluruh.


Kebaikan Black Seed + Virgin Coconut Oil + Garlic (BCG)
Formulasi yang menggabungkan minyak Habbatussauda atau Black Seed Oil, Minyak Kelapa Dara atau Virgin Coconut Oil dan Ekstrak Bawang Putih atau Garlic Extract dapat membantu meningkatkan
kesihatan tubuh secara umum khususnya meningkatan imun badan. Pengambilan HALAVITA- BCG secara konsisten membantu merawat dan menghindar pelbagai jenis penyakit. Ia juga dapat membantu meningkatkan imunisasi badan. 

  • Minyak Kelapa Dara
Minyak kelapa dara atau virgin coconut oil (VCO) sememangnya mempunyai banyak khasiat. Itu sebabnya ia dikategorikan sebagai SUPERFOOD. Minyak Kelapa Dara terdiri daripada 65% asid lemak
rantaian medium (MCT)


Antara kelebihan minyak kelapa dara adalah seperti berikut :-
  1. Membantu meningkatkan metabolisma badan dan membantu menurunkan berat badan.
  2. Membantu mengurangkan keradangan (‘inflammation’) dalaman.
  3. Membantu mengurangkan risiko sakit jantung.
  4. Membantu menstabilkan paras kolestrol.
  5. Mampu membantu merawat penyakit Alzheimer.
  6. Membantu merawat penyakit ulser perut.
  7. Membantu meningkatkan fungsi otak.
  8. Membantu menstabilkan kadar gula dalam darah.
  9. Membantu bertindak sebagai Anti-mikrob (‘Antimicrobial’) dan Antiviral.
  10. Membantu memperbaiki sistem penghadaman dan membantu penyerapan nutrien.
  11. Membantu melindungi dan menyembuhkan kesulitan yang melibatkan hati (‘liver disorders’).
  12. Membantu meningkatkan fungsi Mitochondria jantung.
  13. Membantu melindungi dan menjaga kesihatan buah pinggang.
  14. Bertindak sebagai penahan sakit (‘pain killer’) semulajadi.
  15. Mampu membantu rawat kesulitan otak (‘brain disorders’) tertentu.
  16. Membantu mengurangkan stress.

  • Minyak Black Seed
Habbatussauda atau Black Seed atau juga dikenali sebagai nigella sativa adalah bijian hitam yang dikenali semenjak ribuan tahun yang lalu dan digunakan secara meluas oleh masyarakat Timur Tengah dan India untuk mengubati pelbagai jenis penyakit.


Minyak ini mempunyai 3 bahan utama iaitu Thymol, Thymoquinone(TQ) dan Tetrahydroquinone (THQ).Thymoquinone (TQ) adalah bahan aktif bersifat anti oksidan, anti keradangan dan anti
kanser dan dilaporkan efektif melawan jangkitan otak (encephalomyelitis), diabetes, athma dan pertumbuhan sel-sel kanser
(carcinogenesis).

Antara khasiat minyak Black Seed antaranya:-
  1. Menjaga kesihatan organ hati.
  2. Membantu mengawal diabetes.
  3. Membantu mengawal tekanan darah tinggi.
  4. Membantu menurunkan berat badan.
  5. Membantu meningkatkan kesuburan.
  6. Membantu mengawal keradangan dan kolesterol tinggi.
  7. Meningkat daya imunisasi daya tahan.
  8. Membantu melawan jangkitan kuman & kuman kebal.

  • Minyak Bawang Putih
Bawang putih merupakan antara SUPERFOOD yang mempunyai banyak khasiat dan antibiotik secara natural. Kandungan Diallyl Sulfide dalam bawang putih didapati dapat melawan bakteria campylobacter yang menjadi penyebab kepada gangguan pencernaan malah 100 kali lebih efektif daripada pil antibiotik.

Bawang putih juga mempunyai kesan positif terhadap kerja-kerja tubuh manusia disebabkan oleh kandungan Allicin yang tinggi. Allicin berkesan menghalang pengoksidaan Low-density lipoprotein (LDL) kolesterol dan juga melegakan saluran darah serta mengurangkan tekanan.

Antara khasiat bawang putih adalah:-
  1. Membantu melawan bakteria / parasit.
  2. Membantu meningkatkan metabolisma.
  3. Membantu mengurangkan berat badan.
  4. Membantu masalah sakit gigi.
  5. Membantu mengawal kencing manis.
  6. Membantu menurunkan darah tinggi.
  7. Membantu merawat selsema.
  8. Membantu mengurangkan masalah alergi.
  9. Membantu mencairkan darah dan baik untuk kesihatan jantung.
  10. Anti kanser.
  11. Membantu merawat migrain.
  12. Membantu meningkatkan imun badan.
  13. Dijadikan detox.
  14. Membantu melawaskan air kencing / mencuci buah pinggang.

Cara Pengambilan HALAVITA BCG
Didatangkan dalam bentuk kapsul memang dangat praktikal dan memudahkan. Banyangkan didalam satu kapsul mempunyai formulasi dan nutrien terbaik mengikut keperluan harian badan manusia tanpa
mengurangkan jumlah setiap bahan.



Hanya mengambil HALAVITA kita dapat membantu menjaga kesihatan dan kesejahteraan badan. Dan ianya cukup berbaloi. Korang tidak perlu membeli tiga (3) botol minyak secara berasingan, hanya 1 HALAVITA sudah mencukupi.

Cara pengambilan HALAVITA sangat mudah. Hanya perlukan 2 biji satu hari, di mana 1 biji pada waktu pagi dan 1 biji pada waktu malam. Setiap botol mengandungi 60 kapsul softgel dan ia cukup untuk bekalan 1 bulan.

Oh ya! Pastikan minum air banyak tau. Ianya membantu keberkesanan pengambilan suplemen HALAVITA.


HALAVITA Diyakini Selamat dan Halal
Produk HALAVITA adalah produk tempatan dikeluarkan oleh Koperasi Kumpulan Johawaki Berhad yang berpusat di Shah Alam, Selangor. Formula makanan tambahan HALAVITA tidak sama seperti produk lain di pasaran. Boleh dikatakan, HALAVITA adalah jenama tempatan pertama yang mengeluarkan produk tiga (3) minyak dalam satu kapsul softgel.

Kajian serta penelitian terhadap kesan prototype makanan tambahan HALAVITA telah dilaksanakan selama dua (2) tahun. Dan ianya memang terbukti ia dapat membantu meningkatkan kesihatan tubuh badan lebih optimum. Bahkan produk HALAVITA ini telahpun mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia dan disahkan HALAL oleh JAKIM. 


Jom Sertai Peraduan dan Menang Hadiah Wang Tunai RM1000
Dengan setiap pembelian HALAVITA korang  berpeluang memenangi hadiah wang tunai berjumlah RM1,000.

Caranya amat mudah, hanya beli HALAVITA- BCG. Kemudian selfie dengan memegang botol HALAVITA- BCG. Muat naik gambar di Instagram dan jangan lupa tag instagram HALAVITA @halavita_official. Oh ya! Gambar yang menarik berpeluang dipilih sebagai pemenang. Pastikan
akaun korang adalah boleh tatapan umum (public)

Peraduan ini terbuka kepada semua. Tarikh tutup peraduan adalah pada 25 Ogos 2021. Keputusan akan dibuat pada 31 Ogos 2021 di ig halavita_official dan FB page halavita_official


Stok Terhad! Dapatkan HALAVITA BCG Hari Ini Juga
Bagi menjaga eksklusif dan kualiti produk, HALAVITA BCG hanya mengeluarkan 2,500 botol sahaja. Sememangnya stok sangat terhad. Jadi korang segera dapatkan HALAVITA BCG hari ini juga.



Korang  boleh dapatkan produk HALAVITA ini samada secara online www.halavita.com.my ataupun berhubung terus dengan pihak HALAVITA di talian 012-341 2097, 010-2442097 atau talian hotline
011-1112 7109. Harga untuk setiap botol hanyalah RM69.00 sahaja (MAL20056054T).
Untuk maklumat lanjut berkaitan produk HALAVITA sila hubungi:-

FB page : halavita_official
Instagram : halavita_official
Website : www.halavita.com.my

HALAVITA BCG Makanan Tambahan Terbaik Untuk Kesihatan dan Kesejahteraan Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on June 21, 2021 Rating: 5

13 comments:

  1. Bagusnya kak HALAVITA BCG ni. Mmg super supplement ni sebb dari superfood. Kte suka supplement yg berasas dari makanan makanan sunnah cam habbatus sauda ni

    ReplyDelete
  2. Ohhhhh ni suplimen bagus akak. Kalau org tak biasa consume bawang putih tiap pg. Boleh amalkan gel kapsul ni. Kurang rasa kuat garlic sebab ada oil extract. Nanti nak cari lah. Khasiaf garlic memang banyak. ❤️

    ReplyDelete
  3. rasa macam banyak kali juga dengar khasiat minyak bawang putih .kalau dah dalam masakan pun bgus apatah lagi pula kalau dibuat minyak dan rawatan kan

    ReplyDelete
  4. Lepas MCO nie makin helok la Ayu ye. Banyak betul produk kesihatan dan kecantikan Ayu amalkan ye. Helok la jadinya kelak

    ReplyDelete
  5. Vco dgn garlic mmg saya amalkan. Bagus la produk ni gabungkan semua sekali, siap dgn black seed

    ReplyDelete
  6. Bagi Marsha, supplement memang penting zaman sekarang ni...kalau kita tengok pemakanan dan gaya hidup org malaysia sekarang yang sibuk. Supplemen bantu cukupkan nutrisi yang tak cukup

    ReplyDelete
  7. First time tahu produk dia. Banyak khasiat dia ye. Wah hadiah peraduan dia lumayan

    ReplyDelete
  8. Kalau ada minyak kelapa dara memang baguslah tuu.. sekarang ni bukan senang nak cari yang betul mampu membaiki imun badan, kena tengok kandungan tu dulu kan.. nanti boleh cuba gak ni..

    ReplyDelete
  9. Menarik halavita ni.. Wawa selalu amik 3 benda secara asing.. Byk kli telan juga la.. Hahaha.. Tp klo halavita ni 3 in 1 senang je...

    ReplyDelete
  10. suka produk yg tingkatkan metabolism. burn calories dengan cepat. nak beli la nanti

    ReplyDelete
  11. Wow! Banyaknya function superfood ni...Jom sihat dan at the same time boleh menang duit RM1000 wor! awesome and attractive la...

    ReplyDelete
  12. Bagus HALAVITA BCG ni coz i m taking it toom it helps to boost my energy and health.

    ReplyDelete

Sharing is caring...

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.