Scotch-Brite Scrub Dots Scouring Sponge Memang Bestla!


Masa mula-mula nampak produk ni, saya memang dah tertarik dengan warnanya. Cantek!! Oren dan hujau :-) Saya perhati dengan teliti apa beza antara kedua produk terbaru daru Scotch-Brite ini, ohh rupanya dots yang terdapat di sponge tersebut.

Untuk pengetahuan semua warna oren adalah Scrub Dots Non-Scratch Sponge, manakala warna hijau adalah Scrub Dots Heavy Duty Sponge.

Scotch-Brite Scrub Dots Scouring Sponge juga dapat menyingkirkan kuman dengan serta-merta. Dengan bintik-bintik (dots) yang terdapat pada sponge boleh menangkis kotoran serta cirinya yang mempunyai kerintangan anti mikrob dapat mengekang pembiakan bakteria. Paling penting kerja mencuci menjadi lebih mudah.


Scrub Dots Non-Scratch Sponge

Sponge yang digunakan untuk mencuci perkakasan seperti pinggan, mangkuk dan cawan. Apa yang menarik untuk kotoran seperti keju, telur yang sering melekat di pinggan mudah dicuci menggunakan produk ini,

 
Cucian memang mudah dan pantas. Hanya letakkan sedikit pencuci pinggan alirkan sedikit air. Gosok secara perlahan permukaan pinggan yang kotor.

 Tada!!! Berkilat-kilat pinggan suka tengok. Paling penting puas hati sebab benar-benar bersih.

 Scrub Dots Heavy Duty Sponge
Untuk jenis penyental yang ini khas untuk cucian degil kotoran seperti kesan kotoran di periuk kuali dan sebagainya.

 Dengan ciri kalis calar khas serta tahan lasak dapat menghapuskan kotoran yang lebih degil.

Memang mudah dan praktikal. Selesai mencuci hanya bilas dengan air. Dan periuk korang akan bersih berkilat-kilat! 

Tips untuk mengekalkan Scotch-Brite Scrub Dots Scouring Sponge agar lebih tahan lama, antaranya seperti:-
  1.  Pastikan lepas menggunakan penyental (sponge) ini, dibersihkan dan diperahkan sehingga kering. Ini sekiranya dibiarkan sentiasa basah boleh menyebabkan pembiakan bakteria.
  2. Gantung penyental (span) bagi membolehkan ianya cepat kering dan pastikan ada udara melalui pada rongganya,
  3. Adalah digalakkan penggantian penyental (sponge) setiap 3 minggu.

Korang boleh dapatkan produk ini di pasaraya-pasaraya berdekatan ataupun di platform e-dagang seperti Lazada dan Shopee.

Keterangan lanjut mengenai produk boleh layari:-

Scotch-Brite Scrub Dots Scouring Sponge Memang Bestla! Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on August 11, 2020 Rating: 5

13 comments:

  1. Ini produk terbaharu dari ScotchBrite ya nak cuba lah apakah benar seperti dinyatakan...

    ReplyDelete
  2. Wahh best sponge ni boleh sental periuk kuali bagai..warna pun menarik..tak sangka dots tu pun bagi kesan juga ye..ok nak p carilah nanti

    ReplyDelete
  3. Dah ada kat market ya kak? Nanti boleh la try yang ni pula. Selalu memang scotch brite sebab spon dia tahan lama.

    ReplyDelete
  4. Wow, never knew Scotch Brite came up with this two new products that is so calar-free & safe to use for scrubbing my non-stick utensils. Will definitely get one for myself.

    ReplyDelete
  5. kat rumah memang BBL guna scotch sponge tuk cuci pingan gelas. puas hati sebab tak macam sponge biasa bila sental minyak susah nak hilang.. kena la try sponge baru ni

    ReplyDelete
  6. Bagusnya Scotch Bright ada sponge kalis calar sebab sekarang dah ramai yang guna non-stick pan. Nak beli la nanti

    ReplyDelete
  7. nampak berkenan pulak sponge basuh nie lepas baca.kerja menyental pinggan mangkuk nampak mudah. span biasa tu kalau kita over sental mudah rosak

    ReplyDelete
  8. Menarik yang warna hijau tu.. Tapi dua2 pun best.. Nak carila.. Warna pun menarik.. Siap ade dot2

    ReplyDelete
  9. I m using their sponge for cleaning also, but have not try this new variant lagi.

    ReplyDelete
  10. Ehh kena cari ni. Tak jumpa plak. Ke ena tak perasan haha. Baru lagi ni kan. Ena suka pakai kain mop lantai die pon best taw.

    ReplyDelete
  11. Wow cute la pulak tgk.. Mmg sesuai la sponge ni pakai utk nonstick pan.. Xdela bercalar2.

    ReplyDelete
  12. Scotch-Brite Scrub Dots Scouring Sponge pernah nampak tapi tak pernah beli hehe..okay nanti boleh cuba :D

    ReplyDelete
  13. ika pakai yang biasa je. ni nampak menarik utk dibeli and cuba :) hehe

    ReplyDelete

Sharing is caring...

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.