Shell Melancarkan Botol Edisi Istimewa water2go Yang Direka Khas Oleh Artis Cheeming Boey

(Kiri ke kanan): Joey Liew, Non-Fuels Retail Manager, Shell Malaysia; Au Tong Sing, National Sales Manager, Shell Malaysia; Cheeming Boey; Shairan Huzani Husain, Pengurus Besar Shell Retail Malaysia/Brunei; dan Ben Mahmud, Head of Retail Marketing, Shell Malaysia

Bersempena dengan ulang tahun ke 125, Shell telah melancarkan siri edisi terhad botol air mineral water2go. Apa yang menarik botol air mineral ini secara esklusifnya telah direka khas oleh artis Malaysia iaitu Cheeming Boey.

Cheeming Boey (kiri) dan Shairan Huzani Husain, Pengurus Besar Shell Retail Malaysia/Brunei (kanan)

Untuk pengetahuan semua setiap rekaan botol menggambarkan sepanjang pencapaian syarikat Shell dari dulu sehingga kini. Sebanyak 5000 karton dikeluarkan dan edisi terhad air mineral water2go ini dijual pada harga RM1.70 setiap satu. Dan ianya boleh didapati di semua stesen Shell terpilih di Semenanjung Malaysia.

Shell sememangnya telah mempelopori industri minyak dan das di negara ini untuk 125 tahun lamanya. Rentetan sepanjang 125 tahun lamanya tidak dinafikan Shell antara syarikat genreasi yang sama-sama telah menyumbangkan kemjuan yang besar kepada negara. 

Boey telah menghasilkan 6 rekaan menarik mencerminkan perjalanan Shell sepanjang 125 tahun, antaranya seperti:-


Edisi terhad botol air mineral water2go


i. telaga minyak pertama di negara ini iaitu Grand Old Lady of Miri pada tahun 1910;

ii. Permainan Shell Trafik yang dilancarkan pada tahun 1957, yang telah mula diperkenalkan lima dekad limanya tentang pendidikan keselamatan jalan raya;

iii. salah satu stesen pengisian pertama di negara ini iaitu di Klang;

iv. pelancaran Malaysia Shell V-Power pada tahun 2000;

v pelancaran Selamat datang ke Shell pada 2015.; dan

vi. penyelidikan dan pemuliharaan Lembah Danum.

Setiap reka bentuk juga menampilkan watak-watak dari siri buku Boey, WHEN I WAS A KID

“To commemorate our 125 th anniversary in Malaysia, we wanted to share our history and achievements with Malaysians. Boey’s art narrates our past achievements in a fun and relatable way, allowing Malaysians to take home a little part of our history. We hope this initiative will improve accessibility to art, and engage our customers on a more personal level. But more importantly, we aim to inspire Malaysians to continuously improve, and always keep that pioneering spirit burning,” 
Shairan Huzani Husain, Pengurus Besar Shell Retail Malaysia / Brunei.



Boey juga telah bekerjasama dengan Shell dalam projek seni yang bertemakan "Meraikan 125 Tahun", dengan melukis dua mural yang menggambarkan warisan budaya Malaysia. Early T.V., merupakan mural pertamanya, bertempat di Kelantan yang menggambarkan 'wayang kulit' (wayang kulit teater), manakala mural kedua adalah Three-Wheeled ‘Car’ di Johor yang menggambarkan sebuah beca di usia tua.



Shell juga telah bekerjasama dengan kedai buku MPH untuk peraduan eksklusif, yang mana setiap pelanggan yang membeli mana-mana hasil karya Boey ini WHEN I WAS A KID di kedai-kedai Shell Select terpilih akan berpeluang memenangi beg tote edisi terhad.

Beg ini adalah direka secara eksklusif dan telah ditandatangan oleh artis Boey ini sendiri. Untuk menyertai peraduan ini, apa yang perlu dilakukan adalah - menulis nama dan nombor telefon pembeli di belakang resit pembelian mereka, dan seterusnya masukkannya dalam kotak peraduan yang terletak di kedai Shell. Peraduan ini berlangsung diantara 1 September sehingga 30 November 2016.

Untuk senarai kedai Shell Select yang menawarkan peraduan eksklusif ini, sila layari www.shell.com.my/water2go

Untuk maklumat lanjut mengenai ulang tahun Shell  ke-125, bolehlah layari www.shell.com.my/

#shellkita
Shell Melancarkan Botol Edisi Istimewa water2go Yang Direka Khas Oleh Artis Cheeming Boey Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on September 07, 2016 Rating: 5

No comments:

Sharing is caring...

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.