Scott's Gummies Dengan DHA Terbaru Di Pasaran | Membantu Perkembangan dan Tumbesaran Anak

Seperti ibu yang lain, saya juga inginkan anak kesayangan membesar dengan sihat dari segi fizikal, mental dan emosi. Oleh yang demikian, saya sentiasa mencari alternatif serta solusi untuk memberikan nutrien bagi perkembangan yang sihat. Saya memilih sumber makanan yang kaya dengan DHA. Ini kerana DHA adalah blok binaan utama untuk otak dan retina yang mana turut menyumbang kepada perkembangan otak dan mata yang normal. 


Scott’s Gummies dengan DHA

Salah satu suplemen terbaik adalah Scott’s Gummies dengan DHA. Ianya dapat membantu ibu untuk membekalkan DHA untuk anak-anak mereka. Sehingga kini jenama Scott’s, dipercayai ibu bergenerasi lamanya. Ini kerana Scott’s Gummies dengan DHA bermatlamat untuk menyokong imuniti, pertumbuhan dan perkembangan anak-anak. Paling pentinya ianya memberikan nutrien dalam bentuk dan format yang menarik untuk kanak-kanak. Apatah lagi, Scott’s memperkenalkan pelbagai jenis Gummies yang menarik dengan DHA yang ada 3 perisa enak dalam satu botol.

Bryan Wong, General Manager of Consumer Healthcare, GSK Malaysia, Singapore dan Brunei berkongsi tentang Scott’s Gummies terbaru bersama DHA dengan pelbagai perisa.
Scott's adalah No. 1 di Semenanjung Malaysia untuk kategori Makanan Tambahan Kanak-kanak dan Vitamin C (Kanak-kanak). Anak-anak sangat cerewet tentang pengambilan makanan atau makanan tambahan. Mereka mempunyai pilihan rasa mereka sendiri. Oleh itu, amat penting untuk memastikan nutrien disediakan dalam format yang menyeronokkan dan menarik bagi mereka. Kami juga ingin memastikan bahawa mereka dapat menikmati Scott’s Gummies dengan DHA dalam pelbagai rasa dan mendapatkan nutrien sekerap mungkin.
tambah Bryan Wong, Pengurus Besar, Penjagaan Kesihatan Pengguna GlaxoSmithKline (Penjagaan Kesihatan Pengguna GSK).

Bryan Wong, General Manager of Consumer Healthcare, GSK Malaysia, Singapore dan Burnei (tengah) melancarkan produk terbaru Scott’s Gummies dengan DHA dalam pelbagai perisa. Turut ada di majlis pelancaran adalah Foo Hwei Jiek, Head of Trading of Watsons Malaysia dan selebriti Yasmin Hani.

Scott's Gummies dengan DHA dalam pelbagai perisa buah, seperti strawberi, oren dan blackcurrant yang mengandungi semua kebaikan dalam satu botol/pek. Ketiga-tiga perisa buah ini didatangkan di dalam tiga bentuk berbeza iaitu ikan, sotong dan ketam. Produk ini didatangkan didalam pek/botol yang sangat praktikal. Walaubagaimanapun suplemen ini tidak menggantikan diet makanan sebenar.

Yasmin Hani bersama Isabelle Tan of Z Power dan Muhammad Adam Haqimi daripada Generasi Z berkongsi pengalaman mereka merasai sendiri Scott’s Gummies dengan DHA terbaru dalam pelbagai perisa.

Scott's Gummies dengan teknologi DHA mikroenkapsul dengan kebaikan DHA dari minyak ikan memberikan anak-anak dengan rasa yang mereka gemari. Selain DHA, Scott's Gummies dengan DHA juga mengandungi Vitamin D yang dapat membantu penyerapan kalsium dan fosforus.

Sumbangan Kepada Smile Train

Bersempena dengan pelancaran Scott's Gummies dengan DHA dalam pelbagai rasa, satu sumbangan khas akan diberikan kepada Smile Train, sebuah organisasi antarabangsa yang menyediakan pembedahan pembetulan untuk anak yang dilahirkan dan/atau hidup dengan bibir dan lelangit sumbing. Smile Train akan menyalurkan sumbangan kepada sebuah organisasi yang menyokong kanak-kanak yang dilahirkan dan/atau hidup dengan bibir dan lelangit sumbing di Malaysia.

Sebagai jenama yang menyokong pertumbuhan anak-anak, Scott’s memulakan inisiatif ini untuk menawarkan peluang kepada anak-anak dengan bibir dan lelangit sumbing menjalani pertumbuhan dan kehidupan yang sihat. Di Malaysia, dianggarkan satu daripada setiap 700 bayi didiagnosis mengalami celah bibir dan celah-celah langit-langit. Melalui inisiatif ini, Scott’s komited untuk membantu anak-anak ini menjalani kehidupan normal dengan yakin, di mana setiap kanak-kanak layak untuk senyum

 kata Bryan Wong.


Untuk setiap pembelian Scott's Gummies dengan DHA dalam pelbagai rasa, RM0.50 sen akan
disumbangkan ke arah inisiatif untuk membantu meningkatkan kehidupan anak-anak tempatan dengan bibir dan lelangit sumbing.

Penaja Untuk Rancangan Kanak-kanak Generasi Z dan Z Power

Bryan Wong, General Managing of Consumer Healthcare, GSK Malaysia, Singapore da Brunei bersama sebahagian peserta kanak-kanak Generasi Z and Z Power di pelancaran terbaru Scott’s Gummies bersama  DHA dengan pelbagai perisa.

Peserta rancangan realiti, Generasi Z dan Z Power yang ditaja oleh Scott's Gummies dengan DHA, yang kini ditayangkan di TV3 dan 8TV, hadir di acara tersebut. Mereka terlibat dalam siri permainan yang menarik. 

Scott's Gummies yang baru dengan pelbagai jenis DHA, dijual pada harga runcit yang disyorkan sebanyak RM39.50 untuk sebotol 60 biji dan RM 10.70 untuk pek 15 biji, boleh didapati di semua farmasi terkemuka.

#scottsdhagummies #scottsrainbow #rainbowlaunch #ScottsMY #ScottsMalaysia
#sponsoredpostbyScotts
Scott's Gummies Dengan DHA Terbaru Di Pasaran | Membantu Perkembangan dan Tumbesaran Anak Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on December 14, 2020 Rating: 5

18 comments:

  1. Scott has been a very reliable and reputable brand when it comes to supplement. My kids take these scott gummies as well. :)

    ReplyDelete
  2. Scott's ni memang dah lama in market. Harga pun boleh tahan berpatutan ☺️

    ReplyDelete
  3. masa kecik dulu makan scotts emulsion. Sekarang dah ada scotts gummy ea. Bagus brand ni, bila makan memang imun badan naik

    ReplyDelete
  4. Tu la bila tonton rancangan Generaai Z tu rasa nak beli je produk Scotts Gummies ni.... bukan budak2 suka kita pun suka haha

    ReplyDelete
  5. Eh kita baru je rasa adik bawak hrtu untuk anak dia, sedap jugaaa.., patutlah bebudak sukakannya..

    ReplyDelete
  6. I grew up drinking Scott’s Emulsion and loving it whereas other kids hated it! And now I eat the gummies hahaha

    ReplyDelete
  7. Scotts ni nad dh bagi lama dekat anak.. Selama ni satu jenis perisa ni, terbaru tiga jenis eprisa dalam satu botol.. Lagi budak2 suka.. Sedap.. Gumies

    ReplyDelete
  8. Wise mummy! I also give Scott’s Gummies dengan DHA to my kids every day to boost their immunity

    ReplyDelete
  9. Zaman anak dara kecik dulu memang selalu beri minum scotts nih, sekarang nih boleh rekemen dekat anak buah pula sebab dia ada baby... he he he

    ReplyDelete
  10. Dulu memang amalkan supplement dari Scotts juga, banyak memori juga tue.. :) now dah ada version jenis gummies ya.. lagi senang nak consume bah..

    ReplyDelete
  11. Scott gummies ninkalau beli tak cukup sebotol tau , sebabnya bukan anak jer suka ..mak pak pun suka sama...benda kenyal2 dan sedap pulak tu. Tak terasa makacam ambik vitamin...nak tak nak kena pantau makan sebab kalau dibiarkan mahu tak sampai 2 hari habis sebotol .....

    ReplyDelete
  12. Actually kan, walaupun saya bukan kanak2, tapi saya suka betul benda ni. Takpe la, at least better than gula2 biasa hehe.

    ReplyDelete
  13. Scotts ni memnag sedap sangat. Sebab tu budak2 suka

    ReplyDelete
  14. Yes, my kiddos memang makan gummy ni dan kadang-kadang adults pun share gummy dorang. Taste good !

    ReplyDelete
  15. kalau zaman atie kecik dulu, Scotts Emulsion memang dah wajib ditelan setiap hari.. zaman sekarang budak main kunyah2 je.. hahaaha~ sedap plak tu.. manis !!

    ReplyDelete
  16. Dulu bagi anak-anak minum yg dalam botol perisa oren. Memang bagus! Jarang kena selsema. Sekarang dah ada gummies, lagi anak suka! Makan macam makan gula-gula

    ReplyDelete
  17. kita dah lama tahu yg scotts ni memang bagus. budak budak suka sebab sedap. parenst pun teruja nak bagi anak makan utk kesihatan

    ReplyDelete
  18. Bagus supplement Scotts ni kan, dari dulu anak2 memang amalkan untuk kesihatan. rasa pun sedap

    ReplyDelete

Sharing is caring...

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.