Lebih Mudah dan Praktikal Berbelanja Dengan Platform Digital 1 Mont Kiara ( my1MK)

1 Mont Kiara merupakan pusat membeli-belah yang cukup dikenali terutama mereka yang tinggal di kawasan Mont Kiara dan berdekatan dengannya. Lokasinya di kawasan kejiranan pastinya memberi kemudahan penduduk setempat untuk mendapatkan perkhidmatan dan servis yang mereka inginkan daripada outlet-outlet yang terdapat di 1 Mont Kiara.

Bagi meningkatkan taraf kualiti perkhidmatannya, 1 Mont Kiara telah memperkenalkan platform penghantaran iaitu my1MK.

Pembeli kini boleh mendapatkan barangan yang mereka mahu dan perlukan menerusi laman web 1 Mont Kiara iaitu www.1mk.com.my. Pelbagai barangan ditawarkan daripada outlet yang terdapat di 1 Mont Kiara. Dengan plantform digital my1MK memberi fleksibiliti dan kemudahan kepada pembeli dalam melayari dan membuat pembelian dalam talian. Semuanya di hujung jari.

Contohnya pembeli boleh mendapatkan pastri kegemaran daripada PastryVille. Ataupun membuat tempahan urutan dari Urban Retreat Spa. Selain  itu menerusi my1MK juga memberi peluang pembeli samada mahu mengambil barangan tersebut sendiri taupun melalui servis penghantaran yang ditawarkan.pembeli boleh memilih untuk pulang penghantaran atau pengambilan sendiri semasa membuat pembelian. Apatah di musim pandemik ini, tidak ramai orang mahu berada kerap di luar rumah jadi pilihan yang ditawarkan oleh myIMK merupakan antara solusi pilihan terbaik.

Menurut Nor Amirah Firdaus, Eksekutif Pengiklanan & Promosi di 1 Mont Kiara, wabak Covid-19 memerlukan peruncit memenuhi keperluan dan permintaan dari pelanggan.
Hence, we are capturing the opportunity to help tenants boost sales while making shopping safe, convenient, and pleasurable.
Unlike other delivery services, my1MK offers local deliveries beyond food, so shoppers can still purchase their favourite goods from the mall from the comfort of their home

Sehingga hari ini (ketika penulisan dibuat), terdapat lebih 30 outlet yang turut serta menawarkan pelbagai pilihan barang keperluan serta perkhidmatan melalui my1MK. Antaranya seperti:-

  • A&W, DJ Kitchen
  • Buldojang
  • Kodawari Menya
  • NY Burger Co.
  • Apros Eyecare,
  • Chon Dak
  • Kind Kones
  • Mercat Barcelona Gastrobar
  • Salad Atelier
  • O’ Coffee Club
  • Setagaya Ramen
  • ProEyes Studio
  • Ying Ker Lou
  • The Barn
  • Sukiya
  • Urban Retreat Spa
  • Union Artisan Coffee
  • Bom Bom Print and Party Shop
  • Chubit’s Village Cafe
  • PastryVille
  • Village Grocer
  • Daruma Syokudo
  • AM Skin
  • Factories
  • Reviderm Skinmedics
  • Fly Flot
  • D’ Natural Hair and Beauty House
  • Golden File Nail Salon & Spa
  • Young Explorer 
  • Woman Z World.

Terdapat juga promosi bersempena pelancaran platform digital myIMK, iaitu:-
  • Potongan sebanyak RM5 bagi setiap pesanan di my1MK dengan memasukkan kod my1MK5off (Sah untuk 50 pelanggan pertama dengan pembelian melebihi RM25 sahaja).
  • Tawaran promosi khas sehingga 31 Disember 2020 daripada outler tertentu.

Cara pembelian melalui myIMK :-
  1. Layari laman web www.1mk.com.my
  2. Klik di Order Now di bahagian Bestsellers atau klik pada logo outlet 
  3. Pilih item dan kuantiti yang dikehendaki (pilih add-ons, jika perlu), seterusnya klik Add to Order.
  4. Semak pembelian di shopping cart (boleh klik pada ikon shopping cart). Pilih tarikh dan masa penghantaran. Masukkan juga butiran maklumat diri.
  5. Tandakan ✅di ruangan kotak ‘I understand and I’m ready to submit my order’ dan klik 'Submit Order'.
  6. Jelaskan pembayaran. Pembeli akan mendapat notis penerimaan pembayaran melalui Whatsapp. Barang akan dihantar terus ke pembeli.

Antara outlet di 1 Mont Kiara yang boleh korang terjah untuk rasai hidangan dan perkhidmatan yang ditawarkan adalah seperti di bawah :-)

Chon Dak
Restoran Korea yang diperkenalkan pada Mei 2019. Apa yang menarik tentang restoran ini adalah hidangan autentik Ayam Goreng Korea. Saya telah cuba ayam goreng original dan pedas. Memang sedap giler. Garing dan ranggup. Selain itu terdapat juga ayam goreng perisa madu dan soy garlic.

Saya juga ada mencuba ramen. kimbap dan nasi goreng kimchi

Terletak di LG-08 (level LG)
Dibuka setiap hari 10 pagi - 10 malam

PastryVille
Kalau korang nak mencari pastri dan roti yang sedap memang wajib singgah di sini. Apa yang menarik resepi dan penyediaan hidangan adalah  inspirasi citarasa orang perancis. Semua pastri dan roti dibuat dan dibakar secara 'fresh'

Ada lebih kurang 50 hidangan roti dan pastri yang boleh korang cuba di PastryVille.

Feveret saya tentulah brownies bersama ais krim :-)

Hot chocolate yang marvelous!

Americano Coffee!

Terletak di L1-25 & L1-25A (Level 1)
Dibuka setiap dari jam 10 pagi sehingga 10 malam.

Kind Kones
Bagi mereka yang vegan atau diet kalori kenalah cuba ais krim di sini, hehe. Tapi sebenarnya sesiapa sahaja pun boleh. Ini kerana ianya diperbuat daripada 100% ramuan segar tanpa pewarna ataupun perisa tambahan.

Harga yang ditawarkan, untuk rasa dan kualiti ais krim premium.

Suka dengan dekorasi di Kind Kones. Disediakan kerusi serta meja khas untuk saiz kanak-kanak dan juga bahan pembacaan santai untuk golongan dewasa dan juga anak kecil. Jadinya kita boleh datang sini sambil lepak-lepas dan menikmati ais krim.

Lokasi di LG-07 (level LG)
Dibuka setiap hari dari jam 10 pagi sehingga 10 malam


Reviderm Skinmedics

Pusat kecantikan yang menawarkan rawatan kecantikan yang menghubungkan antara dunia perubatan dan kosmetik.

Selain servis perkhidmatan, Reviderm juga menawarkan pelabagai rangkaian produk penjagaan muka. 

Lokasi L2-23 (level 2)
www.reviderm.com.my
Dibuka setiap hari dari jam 10 pagi sehingga 10 malam

Am Skins Factories
Menawarkan rawatan 'hair removal' menggunakan teknologi dari Jepun. Selain itu turut ditawarkan rawatan 'face whitening'.

Lokasi di L2-10 (Level 2)
Dibuka setiap hari dari jam 10 pagi sehingga 10 malam.


Keterangan lanjut mengenai myIMK boleh layari :-
Lebih Mudah dan Praktikal Berbelanja Dengan Platform Digital 1 Mont Kiara ( my1MK) Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on December 17, 2020 Rating: 5

15 comments:

  1. hebat dan senang kalau mcm ni kan ,semua dekat hujung jari saja.. 30 outlets mengunakan perkhidmatan ni? bestnyaaa! boleh plh nak kesana or delivery saja.. and that hot chocolate with good design tu tempting betul!

    ReplyDelete
  2. memudahkan sangat bila buat macam ni sebab banyak kedai boleh order compared to food delivery apps yang lain.

    ReplyDelete
  3. Bagus betul ada apps ni.. klik and sampai depab rumah, tak payah keluar ☺️

    ReplyDelete
  4. Wah! Jalan sakan nampak... bagus gak ada app ni sbb mont kiara ni dekat je dgn rumah kak.

    ReplyDelete
  5. Haa bagus betul bila dah ada servis macam ni kan, senang pengguna yang berdekatan nak shopping, tak perlu keluar rumah pon takpe hehe

    ReplyDelete
  6. Fuhhhh ... banyak betul la pilihan nak grab especially part makan tu. Seriouslly amat memudahkan pengguna. Nasibla jauh, kalau tak hurmmm hari-hari kot ngoder !

    ReplyDelete
  7. I am kaki Mont Kiara. Time to download and use Platform Digital 1 Mont Kiara ( my1MK) hehe

    ReplyDelete
  8. Nice one Mont Kiara. This is a great additional and updated service to all! And to have extra savings too when spending there - NICE

    ReplyDelete
  9. menarik lah platform ni. best la orang2 di mont kiara. banyak kedai best2 join plak tu

    ReplyDelete
  10. Kita mmg tinggal dekat dgn 1 Mont Kiara, tapi malasnya lahai nak keluar rumah. Best la skrg dh boleh order online. Dah nampak dah apa nak order ni. Hehe.

    ReplyDelete
  11. Wah 1mk dah macam setia city mall buat appas macam ni. Makanan korea tu sedapppppp... Lapar lah bila tengok

    ReplyDelete
  12. Belum pernah sampai lagi di sini, tapi bila dah wabak macam ni, elok beno ada servis delivery gini kann, goyang kaki je order apa mau makan dan beli.. bestnyaa lahaii...

    ReplyDelete
  13. Nell suka sangat environment shopping kat 1 Mont Kiara ni... serious banyak brands yang tak pernah tengok kat tempat lain... Nak try la web service mereka nanti...

    ReplyDelete
  14. Bagus ada apps camni memudahkan untuk booking semua. Orang yg nak ushar2 harga dulu pon senang kan..

    ReplyDelete
  15. wow, another shopping mall with its own app now. shopping is seriously becoming easier today

    ReplyDelete

Sharing is caring...

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.