Produk-produk “Guardian Corporate Brand” Menawarkan Kualiti yang Diyakini Pada Harga yang Mampi Dibeli Pengguna

Gedung farmasi yang juga peruncit barangan kesihatan dan kecantikan terbesar Malaysia, Guardian, kini menawarkan pengguna dengan kualiti yang diyakini pada harga digemari menerusi penambahbaikan produk-produk di bawah jenama “Guardian Corporate Brand”. 

Guardian Malaysia mempunyai lebih 420 buah cawangan dan memberi khidmat kepada lebih 3 juta pelanggan setiap bulan.

Guardian mempunyai hampir 500 SKU ‘house brand’, atau “corporate brand” produk yang boleh didapati secara eksklusif di cawangan-cawangan Guardian di seluruh negara. Produk jenama Guardian ini merangkumi setiap aspek kehidupan daripada kelahiran, bayi, kanak-kanak, remaja, dewasa, keluarga dan warga emas.

Produk ‘Guardian Corporate Brand’ menjadi pilihan para pengguna di seluruh rantau ini, termasuklah Malaysia. Ia menyumbang secara besaran ke atas jumlah jualan keseluruhan Guardian kerana kualiti, tahap keselamatan yang tinggi serta memberi ketenangan minda dan nilai kepada para pengguna.

Produk-produk ‘Guardian Corporate Brand’ perlu mematuhi peraturan yang ketat di semua negara di mana ia dijual. Sekali gus memberi lebih keyakinan kepada pengguna terhadap kualitinya.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif, Guardian Health & Beauty Sdn Bhd, Encik Soren Lauridsen, “Ketika memformulasikan produk-produk ini, Guardian memilih kandungan bahan yang selamat dan berkualiti tinggi dengan penuh teliti. Semua label yang dinyatakan itu disahkan melalui dokumen-dokumen sokongan demi memastikan kami dapat menawarkan produk yang selamat, telah diuji sebaiknya, terbukti dan memenuhi ciri-ciri yang dimahukan oleh pengguna. Selain mematuhi peraturan setiap badan berkaitan di semua negara di mana kami beroperasi.”

Jelas Encik Lauridsen lagi, jaminan terhadap kualiti dengan harga yang berpatutan sememangnya sesuai dengan peningkatan kos sara hidup di Malaysia.

“Kami memahami kebimbangan pengguna tentang kenaikan kos sara hidup. Memandangkan jenama korporat ini dibangunkan dan dihasilkan sepenuhnya untuk Guardian, maka kami mampu mengekalkan kualitinya. Pada masa yang sama harga yang ditawarkan adalah mampu milik kerana ia dihasilkan dalam jumlah yang banyak. Komitmen terhadap kualiti dan melepasi piawaian yang ditetapkan dari segi keselamatan, kandungan dan proses membuatkan pengguna sangat menghargai produk-produk Guardian Corporate Brand. Ini kerana produk tersebut menawarkan kualiti yang boleh dipercayai pada harga yang mereka gemari,” kata Encik Lauridsen. 

Menurut Pengarah Jenama Korporat, Kesihatan & Kecantikan, The Dairy Farm Company, Puan Segolene Defline, langkah berani Guardian untuk mengutamakan produk-produk jenama korporatnya dijangka mendapat sambutan yang memberangsangkan daripada pengguna. Ini kerana ia menawarkan aspek terbaik dalam produk-produk klasik dan trend baru di seluruh rantau ini untuk semua peringkat umur serta kategori produk. 

“Apabila membangunkan produk-produk Guardian Corporate Brand’, kami sentiasa mempertimbangkan keperluan para pengguna. Pada masa yang sama peka dengan trend kesihatan dan kecantikan global. Produk-produk kami dibangunkan dengan mengambil kira apakah trend seterusnya dalam industri kesihatan dan kecantikan. Jadi, pengguna akan sentiasa mempunyai produk-produk yang  selari dengan trend terkini dari segi kandungan, material, teknologi dan inovasinya. “Semua ini kemudian digabungkan dengan komitmen kami terhadap aspek jaminan kualiti, ujian dermatologi dan jaminan pulangan semula wang. Sebab itulah kenapa pengguna terus mendapatkan produk-produk jenama korporat Guardian,” kata Puan Defline.

Guardian bekerjasama dengan para pengeluar terkemuka dan menggunakan formulasi inovatif dalam semua bentuk pembangunan serta pengilangan produk jenama korporatnya.

Semua produk penjagaan kulit dan badan Guardian telah diuji secara dermatologi. Ia terbukti mempunyai kualiti terbaik untuk memberi penjagaan dan keyakinan kepada para penggunanya.

Menurut Ketua Jaminan Kualiti, Jenama Korporat, Kesihatan & Kecantikan, The Dairy Farm Group, Cik Sarol Lin, Guardian telah membangunkan sistem pengurusan Tiga Langkah Kualiti demi memastikan semua produk jenama korporatnya dapat menawarkan kecemerlangan, keselamatan, kualiti serta mematuhi peraturan yang telah ditetapkan.

“Semua pembekal mesti melepasi audit kilang profesional pihak ketiga sebelum mendapat kelulusan untuk mengeluarkan produk Guardian. Pemeriksaan kualiti dan keselamatan mandatori akan dijalankan sebelum produk dipasarkan. Akhir sekali, semua pembekal akan dipantau menerusi audit kilang pihak ketiga secara berterusan. Pemeriksaan dan pengawasan akan dijalankan ke atas produk-produk di kedai bagi memastikan ia konsisten serta selamat,” jelas Cik Lin.

Guardian Corporate Brand: Quality You Can Trust, Prices You’ll Love! (Berdiri dari kiri): Ketua Jaminan Kualiti, Jenama Korporat, Kesihatan & Kecantikan, The Dairy Farm Group, Cik Sarol Lin, Pengarah Dagangan, Guardian Health and Beauty Sdn Bhd, Cik Anna Hull, Ketua Pegawai Eksekutif, Guardian Health & Beauty Sdn Bhd, Encik Soren Lauridsen, Pengarah Jenama Korporat, Kesihatan & Kecantikan, The Dairy Farm Company, Puan Segolene Defline, Pengurus Kanan Perniagaan Serantau, Group Health and Beauty Private Label, The Dairy Farm Group, Cik Elyse Lee danPengurus Pemasaran, Group Health and Beauty Private Label, The Dairy Farm Group, Ms. Cheryl Young, di majlis pelancaran produk ‘Guardian Corporate Brand’. 


Pakar Residen Perubatan Kulit di Life Care Diagnostic Medical Centre, Dr. Sharon Gopalan, memberitahu tentang ketenangan minda yang boleh ditawarkan oleh produk yang telah diuji dan terbukti secara dermatologi untuk orang ramai. 

“Apabila satu-satu produk itu telah diuji dan terbukti secara dermatologi, ia bermakna ujian tampal telah dijalankan ke atas kulit manusia tanpa sebarang masalah keradangan atau tindak balas yang negatif. Produk yang boleh digunakan tanpa masalah merupakan pilihan lebih selamat, terutama apabila mencuba produk baharu,” kata Dr. Sharon.

“Para pengguna perlu sedar tentang jenis dan kondisi kulit mereka sebelum menggunakan mana-mana produk. Jenis dan kondisi kulit boleh berubah mengikut usia, hormon, diet dan banyak faktor lain. Produk yang sesuai digunakan sebelum ini mungkin tidak lagi sesuai pada peringkat usia berbeza,” tambahnya
Guardian Corporate Brand: Diuji secara dermatologi, 100% jaminan pulangan semula wang dan ‘Recommended by The Toughest Users’! (Berdiri dari kiri): Ketua Jaminan Kualiti, Jenama Korporat, Kesihatan & Kecantikan, The Dairy Farm Group, Cik Sarol Lin, Pengarah Dagangan, Guardian Health and Beauty Sdn Bhd, Cik Anna Hull, Ketua Pegawai Eksekutif, Guardian Health & Beauty Sdn Bhd, Encik Soren Lauridsen, Pengarah Jenama Korporat, Kesihatan & Kecantikan, The Dairy Farm Company, Puan Segolene Defline, Pengurus Kanan Perniagaan Serantau, Group Health and Beauty Private Label, The Dairy Farm Group, Cik Elyse Lee danPengurus Pemasaran, Group Health and Beauty Private Label, The Dairy Farm Group, Ms. Cheryl Young, di majlis pelancaran produk ‘Guardian Corporate Brand’

Jenama gergasi produk kesihatan dan kecantikan ini turut memperkenalkan pelekat “Recommended by The Toughest Users” sebagai satu bentuk kempen yang membuktikan penambahbaikan terhadap hampir 500 produk SKU Guardian Corporate Brand. Ia  merangkumi produk-produk Bayi & Kanak-kanak, Mandian & Badan, Kertas, Kapas & Wipes, ‘Oral’ & Pisau Cukur, ‘Mask’ Muka dan kategori produk kesihatan.

Pelekat itu menunjukkan bahawa semua produk “Guardian Corporate Brand” telah menjalani tiga langkah jaminan kualiti Guardian. Di samping jaminan ketenangan minda kerana rangkaian produk terpilih itu sudahpun diuji dan terbukti dari segi dermatologi. Semua produk “Guardian Corporate Brand” hadir bersama jaminan pulangan semula wang yang jelas membuktikan keyakinan Guardian terhadap kualiti dan keselamatan produknya mampu memenuhi kepuasan pengguna.

Guardian akan menganjurkan kempen Recommended by The Toughest Users” yang memberi manfaat kepada tiga profail penggunanya. Mereka terdiri daripada wanita bujang yang mempunyai citarasa tersendiri, para ibu yang bergaya dan mementingkan kualiti serta golongan lelaki yang menitikberatkan penampilan mereka. Kunjungi cawangan Guardian berhampiran anda dan dapatkan katalog bulan April untuk mengetahui perincian promosi ini.
Produk-produk “Guardian Corporate Brand” Menawarkan Kualiti yang Diyakini Pada Harga yang Mampi Dibeli Pengguna Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on April 01, 2017 Rating: 5

No comments:

Sharing is caring...

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.