Kempen BeMe Dari Sparkling Ribena®


Suntory Beverage &Food Malaysia Sdn Bhd (SBFM) telah melancarkan Kempen BeMe Sparkling Ribena®.Di mana penyanyi dan pencipta lagu popular tempatan, Elizabeth Tan turut diperkenalkan sebagai Duta Sparkling Ribena® .

“Rakyat Malaysia hari ini berhadapan pelbagai tekanan hidup dan tanggungjawab, tidak mengira usia dan peringkat hidup mereka. Sama ada tekanan dan harapan untuk berjaya dalam pendidikan atau kerjaya,pengaruh sosial daripada rakan sebaya, memenuhi harapan daripada ahli keluarga dan tanggungjawab, tidak banyak masa terluang ataupun peluang yang tersedia untuk menyerlahkan diri sendiri yang sebenar. Dalam hidup yang penuh tekanan ini, Ribena® meyakini kepentingan mengambil masa untuk membebaskan diri daripada sebarang jangkaan, mendengar kata hati dan menyerlahkan personaliti diri yang sebenar. Menerusi Kempen BeMe Sparkling Ribena®, kami mahu menggalakkan rakyat Malaysia agar berhenti seketika semasa jadual harian yang sibuk dan menikmati saat-saat BeMe, di mana anda boleh menyerlahkan jati diri anda yang semulajadi dan bebas kerunsingan. Sebagai jenama yang sudah berada di pasaran lebih 75 tahun, kami berasa bertuah kerana Ribena® kekal pada identitinya, menyebarkan kebaikan semulajadi anggur hitam di merata dunia, justeru, mengekalkan identiti diri yang tersendiri adalah penting buat kami,” 
kata Lee Hon Tong, Pengurus Besar Serantau bagi Malaysia, Singapura dan Hong Kong, SBFM.

“Jenama Ribena® begitu cukup dekat di hati ramai rakyat Malaysia, ianya telah hadir pada zaman kanak-kanak dan mencetuskan memori indah. Malahan, rangkaian Sparkling Ribena® adalah cara terbaru untuk menikmati rasa Ribena® yang unik dan sukar dilupakan. Dengan buihringannya yang mencerminkan saat-saat seronok dan girang dalam hidup, Sparkling Ribena® adalah teman sempurna bagi kesemua saat-saat BeMe. Kami memilih Elizabeth Tan sebagai Duta Sparkling Ribena® yang baru kerana beliau menjiwai semangat BeMe dengan menyerlahkan personalitinya yang tersendiri. Dengan bantuan Elizabeth yangmenjadi terkenal menerusi YouTube dalam satu contoh saat-saat BeMe di mana beliau meluahkan perasaan menerusi sebuah lagu, kami mahu lebih ramai rakyat Malaysia meraih saat-saat BeMe mereka,” tambah Lee.

Elizabeth Tan, Duta Sparkling Ribena® yang baru dilantik, turut berkongsi saat-saat BeMe beliau semasa majlis pelancaran, mengimbau kembali pengalamannya sebagai penghibur.

“Semasa mula-mula bergelar artis YouTube, saya hanya mahu berkongsi minat saya terhadap muzik dengan para pengguna Internet. Saya percaya keseronokan mencapai saat BeMe adalah sesuatu yang tidak ternilai. Sejak bertahun lamanya, saya sentiasa percaya yang saya meluahkan perasaan menerusi lagu dengan cara terbaik apabila saya mengekalkan identiti diri yang sebenar, dan saya kini berjaya hasil daripada usaha mengetengahkan gaya muzik saya yang tersendiri. Jadi, Kempen BeMe Sparkling Ribena® yang mengajak rakyat Malaysia untuk meraikan diri mereka yang sebenar adalah satu pendekatan yang amat bermakna bagi diri saya. Saya berharap rakyat Malaysia akan dapat kepuasan yang mendalam menerusi saat-saat BeMe mereka. Saya sudah lama menikmati kelazatan anggur hitam Ribena® sewaktu membesar, dan hari ini, kelazatan Lightly Sparkling Ribena® yang mengimbau memori indah zaman kanak-kanak saya,”katanya.

Sewaktu pelancaran itu, Elizabeth turut membuat demonstrasi resipi minuman ciptaannya iaitu Sparkling Lizzy – gabungan Sparkling Ribena® Blackcurrant, sesudu besar jus limau dua biji asam boi dan daun pudina segar, yang diinspirasikan daripada minatnya terhadap muzik dan gaya hidupnya yang aktif.

Sebagai sebahagian daripada Kempen BeMe Sparkling Ribena®, sebuah van combi akan menjelajah Kuala Lumpur dan Petaling Jaya bagi menggalakkan rakyat Malaysia untuk bebas menjadikan diri mereka sendiri. Elizabeth juga akan berkongsi beberapa saat- saat BeMe beliau dalam talian dan akan muncul dalam 3 video Sparkling Ribena®, yang akan disiarkan menjelang akhir bulan Mac 2017.

Lebih banyak aktiviti menarik telah dirancang, jadi nantikan pengumumannya!

Tontonlah video dan ketahui lebih lanjut mengenai kempen ini di laman Facebook Ribena® Malaysia www.facebook.com/RibenaMalaysia. Tin Sparkling Ribena® kini dijual pada harga disarankan RM2.20 dan boleh didapatkan di pasaraya besar, pasaraya, pasar mini dan kedai runcit/kios di seluruh negara.
Kempen BeMe Dari Sparkling Ribena® Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on March 19, 2017 Rating: 5

No comments:

Sharing is caring...

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.