Rumah Lama, Rumah Baru, Syukur Mampu Memiliki :)

Rumah pertama saya beli...
Saya buat keputusan sendiri...
Masa tu tiba2 rasa... "Alang2 dah keje nak juga rasa beli harta... hmmm harta duniawi".
Dedet masa tu cam tak peduli sangat pilihan hati bini...
Saya just tengok2 iklan call agen dan terus  cari...
Jauh nun kat Puncak Alam yang dibeli...
Duduk hampir 3 tahun, rumah itu ditinggalkan sepi...
Segala barang umah, katil, sofa, pakaian dan peti sejuk...
Ditinggalkan begitu tanpa lagi dikunjungi...
Dek kerna anakku Anaqi...
Yang mula bersekolah di belah pagi...

Dan kini...
Akanku kembali...
Ke rumah usang yang sudah lama tidak didiami...
Sementara menunggu rumah baru untuk dimasuki...

Paling tidak yang dipercayai (heheheh).
Ada TESCO sebesar gergasi...
Berdekatan dengan rumahku ini...
Pehhh ala2 nak shopping leh pergi jalan kaki...

Hmmm... moga dipermudahkan serba-serbi...
Segala musibah yang terjadi...
Akanku tangani dengan penuh redho dan mohon agar terus diberkati...

Huhu, bersabarlah wahai hati :)

Rumah Lama, Rumah Baru, Syukur Mampu Memiliki :) Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on July 03, 2013 Rating: 5

12 comments:

  1. wahhh bestnyeee..yg penting dekat ngan tesco..hehehe

    ReplyDelete
  2. syukur alhamdulliah..rupanya ada rumah sendiri

    ReplyDelete
  3. bila nak buat makan2 untuk kami

    ReplyDelete
  4. salam sis....suka baca posting sis...

    ReplyDelete
  5. wahhh ada tesco yer now kat puncak alam...

    ReplyDelete
  6. In shaa Allah
    Moga dipermudahkan segala urusan :)

    ReplyDelete
  7. U br tahu sampai ati tk g tau....story l ckit...

    ReplyDelete
  8. Ni pun pix lepas kerahan tenaga my men bersihkn hutan belantara miahaha...

    ReplyDelete
  9. puncak alam dah nak maju sbb itm bukak situ

    ReplyDelete
  10. eh kite dok fasa 2 :-)
    kagumm woooo beli 2 thn lepas xde ape kt situ
    skali ahmek ko tesco terus dia buat
    best best

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah dah dapat rumah sendiri, dekat dengan Tesco lagi, habislah lepas ni contest form ayu sapu sekali, jeles sebab lepas ni senang nak dating dengan ezna khalili!!

    ReplyDelete
  12. kak ayu, x de hal baru ke lama, janji jalan kaki g tesco pasni hehehehe, liza pon beli umah atas org gaK~

    ReplyDelete

Sharing is caring...

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.