Practice Makes You Perfect!

Memandangkan kain-kain pasang dah murah sekarang ni.
Tapi bila hantar tempahupahnya saja 2-3 kali ganda dari harga baju, saya pun bercita-cita nak belajar jahit baju. Sebagai motivasi Encik Hubby hadiahkan saya mesin jahit ala-ala jenama Singer (hahaha) yang dibeli 10 hengget jer dari Jualan Penghabisan Stok di Carefour Subang Jaya. Dengan alasan kalau jahanam mesin ini tidaklah rasa keRUGIan besar sangat, adeh!
Saya akan mulakan menjahit sepentot2 anak saya yang sudak koyak, kain sekolah Yana yang koyak dan berangan membuat gaun barbie sehelai untuk Yana. Inpirasi menjahit datangnya dari Yati Sawanila yang serba-serbi terror~ menjahit dan memasak. Jeles, jeles dan jeles.
Doakan saya berjaya menjahit dengan jayanya, jangan hanya berangan "hangat tahi ayam sahaja"~la la la
Practice Makes You Perfect! Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on July 27, 2011 Rating: 5

5 comments:

  1. sy fobia ngan mesin jahit hehe
    tu psl xsuka menjahit
    pernah tangan tetembus jarum mesin jahit
    adeh ngilu

    ReplyDelete
  2. eh boleh ke jahit..mcm mainan je..kiki

    ReplyDelete
  3. heheh me belajar yg basic ajer dgn my mom :p tapi still tak reti :p my mom expert tailor zmn muda2 dulu :)

    ReplyDelete
  4. hik3, projek PMR skolah dulu pon upah tukg jahit, jahatkan saye ;p

    laa,igtkn menan mesin jahit utk amani ke

    ReplyDelete
  5. nana- ayu pun kena cucuk ngan jarum...y aallah nanges beria2 ayu time tu heheheh

    ila- jahit kain murah2 boleh kot hahaha

    suzz- ala ruginya u tak belajar abis2 ngan mak u...klu tak i tempah baju kat u jer :)

    zeti- hahahaha, oooo mesti dapat A subjet ERT...

    ReplyDelete

Sharing is caring...

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.