Bubble Tea Anyone??

Korang suka tak minum air yang ada bubble... bubble... Syiok kan minum sambul kunyah jeli bulat..huhu. My feveret ni... especially "Pearl Milk Tea". So disebabkan ketaksuban saya terhadap air ini semakin menjadi setiap hari... Bertambah dengan secawan plastik harganya RM2.50 (rate kat kiosk my ofis), saya pun bernekad nak buat sendiri...saya pun beli itu bubble...
Seplastik penuh dalam 500gm berharga RM5, dah tinggal sikit sebab saya dah mencuba membuat sendiri berkali-kali. Ni kalau banyak cam dalam plastik lebih kurang RM1.50 :)
So rebus sekejap jer, lebih kurang masak maggi 2 kali (so estimate satu maggi 3 minit bila dua kali jadi 6 minit ler)~ takpun rebus sehingga empuk. Hoho.
Tada... Dibuat dalam gelas super besar, tapi wajib ada straw jumbo kalau tak korang minum cam sedut air kemudian kalut2 cari sudu nak makan bubble. Tak syiok. So setakat ni saya dah merembat 5 straw jumbo dari kedai Kak Noni dengan kebenaran. Huhu. Saya dah try minum bubble ngan air mocha, cappucino dan teh ais... klu nak buat ice blended boleh tapi jangan letak air (letak air gula sikit jer)... ok guys selamat ber'bubble'
Bubble Tea Anyone?? Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on December 22, 2010 Rating: 5

14 comments:

  1. aritu hubbyku ada order ice bubble green aplle...kita pn ada sedut skit..hehehe

    ReplyDelete
  2. mane nak beli bubble ni kak, ai pon suka , kat jj ou beli sampai 3 cawan aritu, kembung perut dgn air

    ReplyDelete
  3. mama tisya- me tak pernah try lagi minum bubble dengan air berperisa buah...nak try la...

    ruha- kedai yang supply buat ait ada...kat old town ado...nak ko akak kirim kat member dia beli kat gombak .. :)

    ReplyDelete
  4. tak penah pulak makan bubble tu sumer..yang dalam air bandung tu kira bubble tak?hehehe

    ReplyDelete
  5. mcm jelly ker rasa bubble ni? siyes nampak sedap!

    ReplyDelete
  6. AnaYana- boleh jer klu nak letak dalam air bandung...tapi tak pernah lak sy tgk huhu...

    suzz- i suke...tak tahulah org lain...dia cam rasa agar2 liat sikit :)

    ReplyDelete
  7. memang sedap... dulu (10+ years back)tak byk kedai jual, 1st rasanya kedai francais from Taiwan, Mummy memang 'hantu' sejak kat skudai lagi, zaman muda-remaja hehehe.. skang cam tak nampak dah kedai tu, tapi kena tgk gak sbb skang ni some shops selling this drinks tak sedap sgt..

    ReplyDelete
  8. dedet- bukan selalu awk tackle saya dengan membeli air ini kah...hahah...kantoi sudah

    ReplyDelete
  9. yaloh.. sebab belanja awk saya kena catu duit minyak moto wahaha

    ReplyDelete
  10. Salam Mommy,
    Jom menang cute slogan tees for your kids sempena pelancaran blog kami!
    mykedaibaby.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. mira suke giler.. tapi tak penah tau nak beli bubble ni kat mane

    ReplyDelete
  12. memang sedap.. ayu tau tak kat crefour yg baru bukak kat bdr bkt puchong ..dia jual berapa?? RM5 hengget tau..da macam harga nasi ayam!! eh nak jugakla beli.. tak taulak ada jual

    ReplyDelete
  13. k-baby- wahhh best tu nanti nak join lah :) thanks for inviting

    amira- tak byk kedai tp rasanya supply barangan jual air mesti ada :)

    baby (amana n arieff)- mahal betul smpi RM5 cekik darah...harap bubble berapa sen alh sgtnya...ayu tak sure klu kat area puchong...tapi sunway dan gombak ada :)

    ReplyDelete
  14. kat mana beli pearl tu?saya kat area penang puas cari yang tak masak lagi....

    ReplyDelete

Sharing is caring...

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.