MAMEE Cool Tea Adalah Hero Saya!

Rata-rata masyarakat Malaysia suka makanan pedas. Apatah lagi menikmati makanan ini ketika ianya masih berada dalam keadaan panas-panas lagi. Perghhhh memang berdesing telinga, apatah lagi menikmatinya bersama nasi dan lauk pauk yang lain terutama ulam-ulaman. Jadi tidak hairanlah masakan sambal belacan, masak cili api cukup sinonim dengan masyarakat Malaysia.
Bila saya dijemput sendiri untuk mencabar diri dalam "Spicy Challenge", memang saya tidak menolak sama sekali. Apatah lagi ujian melibatkan kepedasan yang melebihi dari rasa pedas cili padi.

Memang mengaummmmmla lepas menikmati masakan pedas dalam "Spicy Challenge"..ekekeke

Cuba bayangkan kepedasan ayam ini..

Ataupun yang ini...

Pehhhhhhhhhhh...
Tengok sahaja pada rupa memang memang membawa pengertian kepedasan luar biasa :p


Pelbagai aksi dan ragam blogger yang sama-sama menyahut cabaran "Spicy Challenge"
Ada yang berair mata..
Ada yang berpeluh-peluh...
Ada yang mengelepur kepedasan..

Memang kelakar sangat :)

Walaupun sebelum mula cabaran mereka kelihatan begitu ceria..

Bila sahaja hidangan ayam pedas di bawa masuk..
Semua menjerit suka dalam ketakutan..
"Erkkkkkkkk seram tengok rupa kepedasan ayam"

Beberapa aksi rakan blogger sempat dirakamkan...

Mahadi yang sentiasa cool ketika menikmati ayam pedas. Chaiyok!!

Bukan mudah ya! Biarpun hanya nak menghabiskan satu ayam..
Kepedasan dan kepanasan memang menambil masa.

Tapi keadaan kepedasan dan kepanasan yang dirasai oleh kami dapat diselamatkan dengan minum minuma MAMEE Cool Tea!

Serius, ianya benar-benar melegakan rasa pedas di tekak saya :P

Dan akhirnya, 5 peserta akhir dapat dikenalpati.
Ini berdasarkan jumlah ayam yang berjaya mereka habiskan dalam masa yang ditetapkan.

Cuba lihat pada riak wajak Mimy Hamid, Sally dan Aris...
Muka kagum ala-ala terkejut...

Mana tidaknya mereka perlu habiskan daging ayam super pedas berbisa ini...
Walaweh....
Tengok ayam pedas ini pun sudah cukup menggerikan.

Antara aksi mereka ketika bertanding...


Biarpun sepedas mana..
Jika ada MAMEE Cool Tea memang menyelamatkan suasana :)

Untuk pengetahuan semua, Cool Tea menggabungkan 8 semulajadi ekstrak herba berasal dari Mesona Chinesis, Liquorice Root, daun Lotus, bunga Honeysuckle, Chrysanthemum bunga, daun Mulberry, Selfheal dan Chester Momordica yang secara tradisi dikenali untuk membantu membebaskan haba badan.

Jadi apabila kita menikmati masakan pedas seperti Aris (Juara kerana berjaya menghabiskan 4 ketul ayam dengan licin) kita boleh mengurangkan rasa kepedasan dan kepanasan dengan hanya menikmati MAMEE Cool Tea.

MAMEE Cool Tea boleh dikatakan sebagai teh herba. Yang mana kita sedia maklum teh herba memberi banyak manfaat yang luar biasa. Biasanya mereka yang menggunakan herba dalam minuman dan makanan bagi mempercepatkan edaran dan membantu haba keluar daripada badan. Dan jika tidak tahu herba sebenarnya sangat membantu melepaskan haba dari badan melalui pembukaan liang-liang dan menyebakan badan akan menyejuk melalui peluh. Ini adalah salah satu manfaat besar penggunaan teh herba kerana ianya sangat membantu mengekalkan badan yang terhidrat.  Dengan MAMEE  Cool Tea, kita tidak lagi perlu bimbang atau perlu bersusah payah membuat teh herba sendiri sekaligus bakal melalui proses kompleks mendidih berjam dan penapisan.

Gelagat yang mencuit hati..
Wakil dari pihak Mamee dan juga blogger berentap dalam cabaran "Spicy Challenge", selingan sebelum keputusan pemenang utama diumumkan.

Jangan lupa untuk dapatkan MAMEE Cool Tea di kedai-kedai berhampiran (7eleven, Speedmart dan banyak lagi), stesen minyak dan pasaraya terkemuka di seluruh Malaysia ya!


#coolteaxpedas
#spicychallenge
MAMEE Cool Tea Adalah Hero Saya! Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on December 19, 2015 Rating: 5

17 comments:

  1. fuiyoh bestnyer makan pedas2 nie :D janji ade cool tea standby kat saner haha

    ReplyDelete
  2. sedap ke cool tea ni, nampak belum try

    ReplyDelete
  3. Never try this tea before. Would love to try one after makan all the spicy foods. :)

    ReplyDelete
  4. Akak memang bagus, I lepas satu bite bibir pun dah jadi macam sosej. Sangat pedas la, nasib baik ada cool tea. Lega sikit lepas tu.

    ReplyDelete
  5. Is it really that effective? Thought only milk can counter spiciness

    ReplyDelete
  6. Does this really work??? Menjadi ke?? Kepedasan boleh dihapuskan???

    ReplyDelete
  7. The tea seems to be doing well in combating the spiciness level :) Well done to all the participants, it seemed like a really fun event!

    ReplyDelete
  8. pedas gile kan akak! ayue pun mkan 1.5 je..haha..tp mamee cool tea tu mmg mujarab lah.

    ReplyDelete
  9. Pehh. Kita ingat lagi rasa pedas dia. Huhu. Tk ingat dunia! Haha. Tpi mmg lega ada cool tea. Cepat sikit hilang rasa pedas tu.

    ReplyDelete
  10. It's good to have a cool tea while eating spicy food... I cannot!

    ReplyDelete
  11. Nice, hopefully with Mamee Cool Tea, I can enjoy more delicious spicy food :)

    ReplyDelete
  12. sounds like its the perfect solution to those fiery hot spicy meals! nice!

    ReplyDelete
  13. You all who participated really awesome...so pedas pedas...I cannot handle...
    Cheers, Sienny

    ReplyDelete
  14. its so fun there. I wanna challenge pedas too haha

    http://www.ranechin.com/

    ReplyDelete
  15. I've tried this cool tea also, it's really yummylicious!

    ReplyDelete
  16. It's impressive to even eat the level 10 chicken. omg. I think I can only try level 0 haha! Lucky you have your cool tea!

    ReplyDelete

Sharing is caring...

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.