Safi Balqis Masterclass :Resepi kecantikan cerah sempurna Hanis Zalikha


Berpeluang menghadiri SAFI Balqis Cerah Sempurna Masterclass bersama Hanis Zalikha dan juga  Chef Nor Zailina (yang juga mesra dengan panggilan Chef Lin) membuka mata saya tentang rejim penjagaan kulit muka dengan betul. Selain itu saya juga dapat mengetahu lebih mendalam lagi tentang berkongsi manfaat inovasi produk kecantikan kulit wajah dengan formulasi khusus dari buahan semula jadi.

Bertempat di The Cooking House Bangsar, majlis yang mengenengahkan konsep “masterclass” kecantikan ini terbahagi kepada dua sesi iaitu:-
*Sesi bersama Chef Cerah Sempurna - demonstrasi oleh Chef Nor Zailina
*Bengkel kecantikan SAFI Balqis White Trilogy - demonstrasi oleh Hanis Zalikha dan Pengurus
Kumpulan Produk SAFI- Puan Mahsuri Sulaiman. 


Sesi bersama Chef Cerah Sempurna - demonstrasi oleh Chef Nor Zailina
Chef Nor Zailina tutut berkongsi berkenaan manfaat kecantikan Kiwi dalam mecerahkan kulit, dan Limau Gedang untuk keperluan khusus kulit berminyak dan sensitif melalui pandangan pakar seorang tukang masak. 


Menurut Chef Lin;


“Selain daripada menitik beratkan penjagaan kulit muka, serlahkan kecantikan dari dalam dengan mengutamakan pengambilan buahan dan sayuran. Contohnya, pengamalan pemakanan buah kiwi segar yang kaya dengan Vitamin C (dua kali lebih tinggi daripada lemon) mampu mencerahkan kulit dengan lembut dan selamat. Bagi yang mempunyai masalah kulit berminyak, limau gedang pula mempunyai manfaatnya tersendiri dalam mengawal pembentukan minyak”.
Saya juga diberitahu paling baik jika kita dapat makan 2 biji kiwi sehari. Ini kerana ianya sangat membantu dalam mengekalkan kesihatan kulit. Begitu juga jika kita mengambil ubat-ubatan, kita tidak boleh makan buah limau gedang secara serentak. Ini kerana limau gedang mempunyai khasiat penyerapan yang tinggi.

Dalam sesi ini, kami sebuah dibahagikan beberapa kumpulan, dan setiap kumpulan mempunyai stesen untuk menyediakan hidangan (ahem ianya satu cabaran!) 

Seterusnya demonstrasi masakan oleh Chef Lin iaitu satu hidangan khas, gabungan istimewa buah Kiwi dan Limau Gedang. Ianya sejenis hidangan parfait :)


Kombinasi beberapa lapisan buahan dan juga kekacang. Diserikan juga dengan perasa krim keju dan yogurt masam-masam manis.
Tadaaaaaaaaaaaaaaaa...yang ni hasil dari tangan chef...

Hasil tangan iolls.... yang di atas (salah satu yang bereben lebat, hahahah)

Selama 20 minit masa diberikan..
Hasilnya 4 finalist akhir dipilih bagi melihat parfait mana yang paling kemas, jelas lapisannya dan chantek!!!

Pemenangnya ialah Ayu Idris...phewittttttt...
Dari grup stesen saya, heheheheheh

Bengkel kecantikan SAFI Balqis White Trilogy

Pada sesi bengkel penjagaan wajah, Puan Mahsuri Sulaiman menerangkan keunikan dan teknologi kecantikan SAFI didalam rangkaian SAFI Balqis White Trilogy beserta cara penggunaan yang betul agar hasrat transformasi kulit cerah sempurna mampu dikecapi. 

SISTEM WHITE TRILOGY

Pencerahan kulit yang efektif bukan sekadar pada lapisan luar malah meliputi lapisan dalam kulit wajah.

Sistem White Trilogy diuji secara saintifik agar mencerah menerusi 3 lapisan kulit* untuk hasil pencerahan yang sempurna dan selamat dalam**:


  • 3 Minit – Bertindak pada lapisan luar kulit untuk memulakan proses pencerahan secara semulajadi
  • 3 Hari – Mula mengurangkan pembentukan melanin pada lapisan dalam kulit
  • 3 minggu – kulit menjadi cerah sempurna hasil pencerahan jauh ke dalam lapisan kulit
Selaku pengurus produk rangkaian SAFI, Puan Mahsuri Sulaiman berkata:

 “Dengan kombinasi formulasi teknologi inovasi kecantikan serta sains kecantikan SAFI, SAFI Balqis White Trilogy ini telah direka khas untuk seluruh jenis keperluan kulit kerana kami di keluarga SAFI percaya bahawa semua wanita berhak mendapat penjaagan wajah yang sempurna seawal usia muda remaja”.  


Menariknya sepanjang bengkel dijalankan, Hanis Zalikha turut berkongsi rahsia kulit cerah yang dialami beliau dengan memperkenalkan rutin pengamalan penjagaan kulit muka 5M SAFI Balqis White Trilogy  beliau iaitu “Membersih – Menyegar – Memelihara – Melembap – Menyerikan”. 

Menurut Hanis personafikasi keayuan jenama SAFI Balqis White Trilogy ;

 “penjagaan kecantikan haruslah dititik beratkan luar dalam agar kulit sentiasa segar, anjal dan kurang kedutan. 5 produk asas mesti ada bersama saya semestinya Pembersih muka, Penyegar, Krim pelembap, Serum dan BB Cream daripada SAFI BALQIS White Trilogy. Selain itu, menikmati snek sihat seperti buah-buahan, serta meminum air masak yang banyak turut menjadi amalan seharian”.

LANGKAH 1 - MEMBERSIH


a) Pembersih Muka - SAFI BALQIS White Trilogy
    50 g – RM 6.70 (S/M) / RM 7.10 (S/S) 100 g  - RM 11.20 (SM) / RM 11.80 (S/S)

Kulit yang kusam serta tona tidak sekata membuatkan wajah kelihatan tidak bermaya. Pembersih MukaSAFI BALQIS White Trilogy membersih dengan lembut tanpa menghakis sambil mencerah kulit dengan sempurna dan selamat.

Cara penggunan : Gosok pada tapak tangan dengan sedikit air sehingga berbuih. Urut dengan lembut pada muka kemudian bilas.

b) Buih Pembersih Muka -  SAFI BALQIS White Trilogy
    150 ml - RM 15.90 (SM) / RM 16.40 (S/S)

Buih pembersih muka - SAFI BALQIS White Trilogy yang bertekstur ringan membantu membersih dengan lebih lembut dan mendalam. Ia membantu mengekalkan lembapan dan mengimbangkan tahap PH pada muka.

Cara penggunan : Pam ke atas tangan dan gosok. Urut dengan lembut pada muka kemudian bilas. Gunakan penyegar selepasnya.

c) Pembersih & Penyegar 2 dalam 1 - SAFI BALQIS White Trilogy
    150 ml - RM 15.90 (SM) / RM 16.90 (S/S)

Pembersih & Penyegar 2 dalam 1 - SAFI BALQIS White Trilogy dengan rumusan bebas sabun bertindak 2 dalam 1 sebagai pembersih dan penyegar. Manik-manik kecil di dalamnya mengandungi minyak bunga matahari bertindak sebagai antioksida yang memberi perlindungan kepada kulit. Ia membersih secara mendalam untuk mengeluarkan sisa kotoran di samping mengembalikan kesegaran tanpa menghakis lembapan semula jadi kulit wajah.

Cara penggunan : Pam ke atas tangan dan urut dengan lembut pada wajah kemudian bilas dengan air.
LANGKAH 2 - MENYEGAR

a) Penyegar - SAFI BALQIS White Trilogy
     100 ml   - RM 8.20 (SM) / RM 8.60 (S/S)

Gunakan penyegar sebagai penyediaan untuk kulit wajah menerima rawatan seterusnya. Penyegar - SAFI BALQIS White Trilogy tanpa alkohol ini mencerah sambil mengetatkan pori wajah.

Cara penggunaan: Tuangkan sedikit pada kapas dan sapukan sedikit dengan lembut di muka.


LANGKAH 3 - MEMELIHARA

a) Serum - SAFI BALQIS White Trilogy
     20 ml   - RM 25.90 (SM) / RM 26.80 (S/S)

Penggunaan serum penting kerana ia menggalakkan proses pencerahan yang lebih efektif. Serum - SAFI BALQIS White Trilogy bertesktur ringan ini mengandungi molekul yang mampu meresap lebih jauh ke dalam sel kulit dengan cepat.

Cara penggunaan: Sapukan pada muka dan leher. Urut perlahan-lahan dalam gerakan memusing. Gunakan sebelum menyapu krim pelembap muka.

LANGKAH 4 - MELEMBAP

a) Krim Pelembap Siang SPF20 PA ++ - SAFI BALQIS White Trilogy
     45 g – 18.50  (SM) / RM 19.30 (S/S)

Krim Pelembap Siang SPF20A++ - SAFI BALQIS White Trilogy  ini mencerah dengan efektif dan memastikan kulit dilindungi dari sinaran UV. Ia juga memberi kelembapan dan keselesaan agar kulit terasa lembut, halus dan bermaya sepanjang hari.

Cara penggunaan: Sapu pada muka dan leher, urut perlahan-lahan dalam gerakan memusing, gunakan selepas Serum – SAFI BALQIS White Trilogy.


b) Krim Pelembap Malam - SAFI BALQIS White Trilogy
     45 g – 18.50  (SM) / RM 19.30 (S/S)

Krim Pelembap Malam - SAFI BALQIS White Trilogy membantu proses pencerahan kulit dengan lebih intensif semasa anda tidur! Ia memelihara kulit agar tidak kusam dan bermaya serta memperbaiki kerosakan yabg dialami kuat pada waktu siang.

Cara penggunaan: Sapu pada muka dan leher, urut perlahan-lahan dalam gerakan memusing, gunakan selepas Serum – SAFI BALQIS White Trilogy.


LANGKAH 5 - MENYERIKAN

a) Krim Kecantikan –SAFI BALQIS White Trilogy
     16 g – 7.90 (SM) / RM 8.20 (S/S)

Tona kulit yang tidak sekata menjejaskan penampilan. Krim Kecantikan – SAFI BALQIS White Trilogy bertindak sebagai asas solekan di samping menutup noda dan cela dengan sempurna.

Cara penggunaan: Sapukan pada muka dan leher. Urut perlahan – lahan dalam gerakan memusing. Gunakan selepas krim pelembap.


b) Krim BB SPF30PA++ dengan Vitamin E – SAFI BALQIS White Trilogy
     20 g – 19.90 (SM) / RM 20.70 (S/S)


Krim BB SPF30PA++ dengan Vitamin E – SAFI BALQIS White Trilogy bertindak menutup cela, melembap kulit serta menyamaratakan tona sebelum menggunkan solekan. Ia digunakan sebagai asas solekan dan pelindung UV.

Cara penggunaan: Ratakan pada wajah dan leher selepas menggunakan pelembap muka.

Walaweh...Tq kek Nis sebab turnkan ilmu penjagaan muka dengan betul. Banyak yang dikongsi terutamanya dalam teknik membersih dan menggunakan produk Safi Balqis dengan betul. Ai like 200%

Bergambar kenangan dengan Puan Mahsuri yang still maintain jelita.

Apa yang saya dapat belajar dari acara yang dianjurkan sangat banyak uolls. Selain dapat mengetahu sendiri kebaikan kandungan bahan utama yang digunakan dalam produk Safi balqis iaitu buah kiwi dan limau gedang. Saya juga diingatkan kembali tentang perlunya menjaga kulit muka melalui langkah demi langkah rejim penjagaan wajah.Ahli media yang menghadirkan diri...

Apa yang penting jika kita konsisten menjaga dan memelihara kulit muka dengan SAFI BALQIS White Trilogy, hasilnya kulit menjadi halus, mulus dan cerah sempurna :)

Produk SAFI BALQIS White Trilogy ini boleh di dapati di seluruh Malaysia termasuk farmasi, pasaraya dan pasaraya hiper utama. Untuk maklumat  lanjut mengenai jenama SAFI dan SAFI BALQIS White Trilogy sila layari laman facebook SAFI, www.facebook.com/SAFIMALAYSIA, laman instagram SAFI @safimalaysia dan saluran youtube SAFI di www.youtube.com/safimalaysia

Safi Balqis Masterclass :Resepi kecantikan cerah sempurna Hanis Zalikha Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on February 16, 2015 Rating: 5

No comments:

Sharing is caring...

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.